A terrorista “rend”őrök eltörték a becsületes rendőr állkapcsát is

Tomcat beszédének szövegét alább közöljük:

Kedves Kossuth téri tüntetők, és mindenki más, aki e napokban a magyar zászlót az égre emeli!

A politikai foglyok közül az elsők közül szabadulva bár, de még házi őrizetből szólok hozzátok. Nem lehetek ott veletek, mert e percekben is nyolc rendőr figyeli otthonomat éjjel-nappal, és a küszöböt sem szabad átlépnem. De innen már szólhatok hozzátok, hogy megtudjatok néhány dolgot, amit megpróbálnak előletek eltitkolni.

A szeptember 19-22-i események kapcsán elfogott és letartóztatott személyek nevében az alábbiakat közlöm a sajtó nyilvánosságával és a Kossuth téri tüntetőkkel.

A rendőrség legalább kétszáz embert állított elő, a pontos számot nem ismerem. Valamennyiüket, így engem is, előzetes letartóztatásba helyezték. Tették ezt gyakran olyan nevetségesen csekély kihágásokért, mint például a Gyurcsány-kormánynak a Kossuth téren felállított, jelképes koporsójának levizelése – a 30 napos előzetes letartóztatást elrendelő határozaton ez mint “államellenes szervezkedés” került definiálásra – vagy az MTV székházának egy ablakának megdobása kővel, ami be sem tört. De már a média sem tudja hatékonyan letagadni azt, hogy olyan embereket is elvittek, bezártak, akiknek semmi közük sem volt a zavargásokhoz, csak épp arra jártak, esetleg meg merészelték szólítani azokat, akiket egyesek a rend őreiként emlegetnek.

Nagyon sok fogvatartott esetében mondvacsinált vádakat hoztak fel. Így például találkoztam egy váci illetőségű fiúval, akit azzal vádoltak, hogy motorral nekihajtott a rendőrök sorfalának. Holott elmondása szerint már órákkal az események után motorozott két társával a Nagykörúton, amikor egy utcába befordulva rájuk ordítottak, hogy arra nem mehetnek. Megálltak, de erre a rendőrök motorostul felrúgták két társát, és ütlegelni kezdték. A fiú pánikba esett és elhajtott, de másnap otthonában letartóztatták, összeverték, és most “hivatalos személy elleni erőszak” vádjával 2-8 évig tartó börtönbüntetéssel fenyegetik.

Akad itt olyan is, aki szintén járókelőként érkezett a Podmaniczky utca kereszteződéséhez, és az ott álló rendőröket megkérdezte, merre haladhat át. “Majd mindjárt megmutatom!” – hangzott a válasz, és máris a földre teperték. Gumibottal összeverték, aztán elmondása szerint belökték egy rendőrautóba, befújtak az utastérbe egy egész kanna könnygázt, és rázárták az ajtót.

Számos ilyen és ehhez hasonló esetről számoltak be fogolytársaim. Alig találkoztam olyannal, akinek bírósági végzésén egyértelműen szerepel, milyen bizonyíték alapján vádolják bűncselekménnyel. Én magam is tanúja és szenvedő alanya voltam a BV Markó utcai intézményében történt kínzásoknak, veréseknek, melyek során az összebilincselt, gyakran vérző, sebesült embereket az őrszemélyzet gumibottal ütötte, a földön rugdosta, vagy az elítélt, köztörvényes rabokat bátorították a “rendőrverők”, a “fradisták” vagy egyszerűen csak “mocskos magyarok” (e szavak egy különös élvezettel kegyetlenkedő, cigány származású fegyőrtől származnak) tetszés szerinti bántalmazására, megalázására. A sebesültek sokszor nem kaptak orvosi ellátást. De azt is tudjuk például, hogy a Szabadság térről előállított, a tüntetők oldalán fellépő rendőrtisztnek a börtönben saját kollégái eltörték az állkapcsát. Ezt magának Gyurcsány Ferencnek is jelentették.

Az előzetes letartóztatások ily tömeges elrendelése minden bizonnyal felsőbb utasításra történt, nyilván a demokrácia alapelveit lábbal tiporva létrehozott, új “Igazságügyi és Rendvédelmi Minisztérium” parancsára. Mi sem bizonyítja ezt ékesebben, mint hogy az egyik fogvatartottnak tévedésből a tárgyalása előtt osztották ki az előzetes letartóztatásba helyezését elrendelő végzést!

A Gyurcsány-kormány intézkedései a Rákosi-korszak legsötétebb napjait idézik. Egyértelmű céljuk, hogy a karhatalmi túlkapásokkal – melyeket az ügyben érintett valamennyi védőügyvéd jogi nonszensznek tekint – a cél a nemzeti gondolkodású fiatalok megfélemlítése, az egyre népszerűbb radikális nemzeti kultúra visszaszorítása, egyszersmind a rendőrség erejének demonstrálása.

Nem kétséges, hogy vannak a letartóztatottak között olyanok, akik valóban köztörvényes bűncselekményeket követtek el. Ám azt még senki nem kérdezte meg, ki volt az, aki ezt a helyzetet előidézte. Ki volt az, aki az MTV székházában utasítást adott a Kossuth téri tüntetők békésen érkező követeinek foglyul ejtésére, és utána a rendőrség miért nem a mellesleg izraeli tulajdonú In-Kal Security e súlyosan törvénysértő intézkedésének felszámolásával foglalkozott, miért a Szabadság térre gyűlő, eredetileg békés tömeg erőszakos feloszlatása mellett döntött? Ki volt az, aki célzott letartóztatásokkal igyekezett elejét venni, hogy a tüntetés önmagát békés mederbe terelje, és ne történjen felesleges erőszak, rombolás?

Amíg nem ismertetik velünk az ellenünk felhozott gyanúsítások alapját és a kirívóan drasztikus intézkedések okát, politikai fogolynak tekintjük magunkat. Követeljük az alaptalanul szabadságuktól, emberi méltóságuktól megfosztott tüntetők azonnali szabadon bocsátását, és számukra, hasonlóan a taxisblokád egykori résztvevőihez, az Alkotmányba foglalva biztosítani a büntetlenséget. S követeljük, hogy azok, akik brutalitásukkal meggyalázták a rend őreinek egyenruháját, azonnal részesüljenek példás büntetésben, mert nekik nem az a feladatuk, hogy huligánként tomboljanak, akárkik is azok, akik ellen felvonulnak.

A hétvége során weboldalamon, a blog.tomcatpolo.hu-n folytatásokban közlöm a fegyházban írt naplómat a nagyközönség elől rejtett eseményekről. Hétfőn este ismét mindenkit várunk a Kossuth térre, hogy folytathassuk, amit elkezdtünk. A hatalom fél, és ez annak a jele, hogy jó úton járunk!

Üdvözlettel
Tomcat

Published in: on 2006 szeptember 30, szombat at 02:37  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/09/30/a-terrorista-rendorok-eltortek-a-becsuletes-rendor-allkapcsat-is/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: