Fontos tudnivalók tüntetőknek

Fontos tudnivalók tüntetőknek:

Akiket a rendőrség a mostani forradalmi eseményekkel kapcsolatban eljárás alá von, illetve beidéz, vagy akik ettől tartanak, azoknak fontos alábbiakat tudniuk:

1)Mindaddig tagadják meg a nyilatkozattételt, amíg a védőügyvédjükkel nem beszéltek, még akkor sem, ha a védőválasztás lehetőségét egyébként törvényellenesen nem biztosítják !! Beismerő vallomást se tegyenek ! Az előállítás maximum 8 óráig tarthat, azt követően vagy szabadon kell engedni az előállítottat vagy – ha meggyanúsítják – döntenek az őrizetbe vételről, amely 72 óráig tarthat. A 72 órát követően vagy szabadon kell engedni a gyanúsítottat vagy döntenek az előzetes letartóztatásba helyezésről, amely első alkalommal 30 napig tarthat, de meghosszabbítható a bírósági tárgyalásig, maximum 3 évig. A bűncselekmény gyanújának közlését követően a fogva lévő gyanúsítottat 24 órán belül ki kell hallgatni, e határidőt attól az időponttól kell számítani, amikor a gyanúsítottat a nyomozó hatóság elé állították.

2) Akik nem tudják megnyugtató módon elláttatni a védelmüket, azoknak ajánlott azt jogvédő szervezetektől kérni (pl.: http://www.nemzetijogvedo.hu /njsz@nemzetijogvedo.hu). Gyorssegítség esetén, a 06-30-549-41-67-es telefonszámon is jelezhető, hogy jogi segítségnyújtást kérnek. Akit már eljárás alá vonnak az is hivatkozhat a fenti telefonszámra.

3) Aki megsérül és orvosi kezelésre szorul, ne mondja meg, hogy hol és miért történt a sebesülése, mert úgy nyomoznak a forradalmárok után, hogy bekérik a kórházak sürgősségi ellátási orvosi iratait.

4) Aki tüntetésen vesz részt tartson magánál kendőt, sálat vagy símaszkot, és ha az első sorokban küzd vagy tevőleges védekezésre kényszerül a támadó rendőrökkel szemben vagy könnygázt vetnek be a tüntetők ellen mindig használja. Megkülönböztetést (zászló, címer, nemzeti szalag) ne használjatok, mert erre utaznak.

http://l88.hu/about488.html

Reklámok
Published in: on 2006 szeptember 30, szombat at 02:13  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/09/30/fontos-tudnivalok-tuntetoknek/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: