Tragikomédia 3: Ferike iskolában

Na, Gyurcsány Feri, gyere ki felelni! Hozd a házi feladatodat is! Hát halljuk, mi volt ezekkel a számolásokkal ? Ne mesélj, édes fiam, hogy nem fejezted be, ezt el se kezdted. Hozzá se fogtál az egészhez, nem csináltál mára semmit. Gondoltad, majd megint leírod az Orbánról, ugye?
Na, nézzük a szöveges példákat. Mennyi jött ki az elsőre, mennyi ideig hazudott a kormány?
Mi ez a tizenhat év? Nem, Gyurcsány fiam, nem ennyi az eredmény, hanem egy egész hat tized. Mi az, hogy csak egy tizedesvessző van rossz helyen? Nem, édes fiam, az egész levezetésed teljesen rossz, már a kiinduló egyenlet is hibás. Ne magyarázz mindig, itt szó sincs tizenhatról, ez egy egész hat tized év!
Na, mi van a másik szöveges példával? Mennyi ideig nem csináltak semmit? Úgy látszik, fiam, neked mániád ez a tizenhat év! Nem, ennek pont a négyzetgyöke a helyes válasz, úgy van, pontosan négy évig. Ne magyarázz megint a tizenhatról, Gyurcsány, te mindig mellébeszélsz. És főleg ne arról beszélj, hogy más sem tudná megoldani a feladatot, még az Orbán sem, neki másik példa volt feladva, ez a te feladatod volt. Az egyik felének neki sem fogtál, a másik felénél meg teljesen rossz az eredmény.

Mit mondasz? Hogy te szóltál, hogy nem tudtad megcsinálni a házi feladatot? Na, ne sumákolj! Kinek szóltál, édes fiam? Lehet, hogy a szünetben a Pistinek, meg a Jancsinak, meg az Ildikónak mondtad, a saját padsorodban, de ez senkit sem érdekel. Ha felállsz az óra elején őszintén, hogy Tanár úr, ez és ez van, ezért nem tudtam megcsinálni, amit kellett, akkor még lehetne róla szó, hogy nem kapsz egyest. De így most ne gyere azzal, hogy te mondtad! Nem szóltál te, Gyurcsány fiam, csak lapítottál. Most meg, hogy felelni kellene, most magyarázkodsz össze-vissza. Hogy a többiek, meg az Orbán, meg tizenhat, meg ilyesmik.

Nem fog ez így menni, édes fiam, addig gondolkozz el ezen, amíg nem késő! Na ülj le Gyurcsány, ez egy hatalmas egyes. Ezt már aligha fogod kijavítani.
Ahogy nézem, ebből óriási bukás lesz! Még lehet, hogy az év végéig sem kell várni.

http://jobb.extra.hu/

Reklámok
Published in: on 2006 október 3, kedd at 23:58  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/03/tragikomedia-3-ferike-iskolaban/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: