Rendőrök által összevert hittanár a Kossuth téren

2006-10-04. 02:15:24

Barna Tibor diploma előtt álló katolikus hittanárt szeptember 20-án éjjel verték meg rendőrbűnözők Budapest belvárosában, majd több társával, köztük szintén általuk megvert fiatal lányokkal együtt elhurcolták. 12 napot töltött előzetesben, ahol tovább verték. Miután semmiféle bizonyíték nem volt arra, hogy a katolikus hitét és az erőszakmentességet komolyan gyakorló, vékony testalkatú, szőke, szakállas fiatalember “hivatalos személy elleni, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett erőszak” tényállását valósította meg, kedden este szabadlábra helyezték. Ennek ellenére a vádak alól nem mentették fel, tehát egészen pontosan fogalmazva szabadlábon védekezik. Kedden megjött vidéki körútjáról Toroczkai László HVIM-elnök, a forradalom egyik vezetője, aki hatalmas tapsot arató beszédében kifejtette, a politikai foglyok kérdésében nem engednek. Felhívta azokat, akiket súlyosan üldöz a diktatúra, hogy kérjenek politikai menedékjogot külföldi követségeken. Toroczkai hangsúlyosan kiállt a pár hetes kislányát üldöztetése miatt nem látó Budaházy György mellett is és közölte: bűnözők a parlamentben vannak, nem a forradalmárok között. A szónok közkinccsé tette a Kuruc.info egyik ötletét is, ennek részleteit később közöljük. Toroczkai László bejelentette, péntekig, amikor visszatér a Parlament elé, folytatja vidéki körútját, már csak azért is, mert a tévék és rádiók teljes bojkott alatt tartják, amióta közölte: csak élő adásban hajlandó szerepelni, tekintettel a folyamatos médiahazugságokra.

Verték, köztörvényesekkel zárták össze

Barna Tibor, aki szabadlábra kerülését követően azonnal a Kossuth térre sietett, beszédében elmondta: békés tüntetőként sétált a körutak környékén, és rajta kívül számos teljesen közömbös járókelőt is törvénytelenul rabolt el a rohamrendőrség. Társainak zömét, akik ugyancsak büntetlen előéletű fiatal diákok, értelmiségiek voltak, szintén alaposan megverték és köztörvényes bűnözőkkel zárták össze – mondta el a Kuruc.info-nak. A Gyorskocsi utcától a Maglódi (Venyige) útig és a Nagy Ignác utcáig 3-4 helyen tartották fogva, a statáriális bíróság pedig, 72 órás letartóztatását nulla darab bizonyítékkal megtámogatva 30 napos előzetesre hosszabbította.

Még mindig börtönt kaphat

Barnát végül, 12 nap után a Fővárosi Bíróság szabadlábra helyezte, de még szembe kell néznie büntetőperével, és elvileg súlyos börtönbüntetést is kaphat, ha folytatódik a közép-ázsia diktatúrákat idéző Gyurcsány-terror. Tibor beszédét és bátor kiállását nagy tetszés övezte a Kossuth téren, a rendőrállami huliganizmus részletezése pedig érthető dühöt váltott ki a kedd este összegyűlt több ezres tömegből.

Kínzás és pszichikai terror

A politológus és etnográfus végzettségű, rokonszenves fiatalember, aki harmadik diplomája (katolikus hittanári) előtt áll, hozzátette: a kegyetlen vallatás, kínzás és pszichikai terror célja egyértelműen a megfélemlítés volt, és ezt néhány társánál el is érte a rezsim. Voltak, akik teljesen összetörtek az ávós időkre emlékeztető módszerektől – mondta. A veréseket többek közt egy külön erre a célra tartott helyiségben végezték a szadista pribékek, akik megparancsolták a foglyoknak, hogy vegyék le ruháikat.

Barna Tibor a börtönben imádkozott fogvatartói lelki üdvéért.

Tolvajt, rablót nem üldöznek

A fiatalember emlékeztetett, amikor régebben egy alkalommal ellopták értéktárgyait és feljelentést tett, nem tapasztalta a rendőrség kíméletlen igyekezetét, a nyomozást, ha papíron kívül volt egyáltalán, eredmény nélkül zárta le a hatóság. Hiába, tolvajokat, rablókat, gyurcsányokat nem üldöz a rendőrség – teszi hozzá a Kuruc.info.

A kormányváltás is kevés

Barna Tibor úgy véli, Gyurcsány bukása, vagy egy rendszerváltás nélküli kormánycsere önmagában nem oldja meg a nemzet problémáit.

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 4, szerda at 16:25  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/04/rendorok-altal-osszevert-hittanar-a-kossuth-teren/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: