Alkotmányjogi nonszesz: A békés tüntető is bűnt követ el

Az NBH visszatért saját múltjához
2006. október 08. 20:14
HunHír.Hu

Az is bűncselekményt követ el, aki passzívan vesz részt egy olyan demonstráción, ahol az alkormányos rendet törvénytelen eszközökkel akarják megváltoztatni vagy megzavarni. Erre hívja fel a figyelmet a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) közleménye.

Az NBH arra figyelmeztet, hogy az elmúlt hetekben történt demonstrációk – tekintet nélkül azok jogszerű voltára – alkalmasak arra, hogy azokat szélsőséges személyek vagy csoportok jogellenes cselekmények elkövetésére használják fel és azok tömegzavargássá alakuljanak át.

A Hivatal egy 1995-ös, a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvényre, valamint a bírói gyakorlatra hivatkozva a közleményben hangsúlyozza, hogy az ilyen demonstrációk részvevői – tekintet nélkül eredeti szándékukra – akár puszta jelenlétük miatt is bűncselekmények elkövetőjévé válhatnak. Ugyanis a passzív résztvevők pszichikailag erősíthetik a szélsőségesek jogellenes szándékait

Lúdas Matyi kommentár: erre a nép és nemzetellenes nbh-s aljasságra nem tudok mást mondani: nektek a mi hazánk a k..va, számunkra meg anyátok az olcsó.

Reklámok
Published in: on 2006 október 9, hétfő at 03:33  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/09/alkotmanyjogi-nonszesz-a-bekes-tunteto-is-bunt-kovet-el/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: