Bűnöző rendőri elkövetők

2006.10.10., kedd
tomcat

blog

A rendőri túlkapások áldozatai közül többen is jelezték, hogy az őket elfogó és bántalmazó rohamrendőrök nem viselték jelvényüket. Hogy miért nem, az nyilván érthető. Hanem van ennek egy érdekes jogi vonzata. A rendőrségi törvény ugyanis pontosan definiálja, mi különbözteti meg a rendőrt a civiltől: egyenruhája és jelvénye. Vagyis ha egy rendőr a jelvénye nélkül próbál igazoltatni, intézkedni, udvariasan kérjük meg, hogy vegye fel, mert így csak jelmezbálba mehet el. Mi több, ha a sárga láthatósági mellény takarja a jelvényt, akkor sem érvényes, hiszen nekem, mint eljárás alá vontnak, látnom kell azt, hogy tudjam, jogos-e az eljárás. Ha nem látható, fel kell mutatnia, ezt teszik a civil ruhás nyomozók is, illetve ha szolgálatba helyezi magát a pihenőidejét töltő rendőr. Enélkül azonban a rendőr nem jogosult rendőrként fellépni!

Mi következik ebből, azon kívül, hogy pár hülye legyint, és egymás közt az lesz a mai témájuk, hogy ez a tomket má’ megint mekkora faszságokat írt? Az, hogy akit jelvényt nem viselő rendőrök fogtak el, állítottak elő, vagy bármilyen intézkedés alá vontak, azzal szemben jogtalanul intézkedtek. Ha pedig az utcán megverték, úgy nem rendőri túlkapásról, hanem közönséges köztörvényes bűncselekményről beszélünk, annak is a minősített esetéről (felfegyverkezve, csoportosan elkövetett súlyos testi sértés), ami a fegyveres erők tagjainak esetében sokkal szigorúbb büntetést von maga után, mint a civilekében.

Most lehet ugatni, hogy ez szarrágás, ezt a bíróság nem is venné figyelembe, de aki így gondolkodik, az lesz szíves tudomásul venni, ha a törvényeket más területen is saját szájíze szerint alakítja át az igazságszolgáltatás. A jogállam attól jogállam, hogy ami a papíron áll, az kutyakötelező mindenkire nézve, a bíróságra és a rendőrségre is.

Akit tehát jelvény nélküli rendőrök bántalmaztak, beszélje meg ezt ügyvédjével. Ha ilyen történt, a rendőrség köteles nyomozást elrendelni. Ha nem találják meg a tettest, akkor viszont a rendőrség perelhető, hiszen szervezett hierarchiájuk révén mindig pontosan tudniuk kell, hol állnak a csapataik, azoknak kik a tagjai, ki a parancsnokuk. Csúnyán el lehet így intézni néhány keménykedő faszkalapot, akik azt hiszik, a rendőregyenruha törvények fölé helyez. Ha egy szakasz rendőrről bebizonyosodik, hogy jogtalanul járókelőket vertek, az egész banda mehet a sittre.

Mondjátok el ezt azoknak, akiket atrocitás ért.

http://blog.tomcatpolo.hu/blog/blog/20061010.html

Reklámok
Published in: on 2006 október 11, szerda at 02:31  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/11/bunozo-rendori-elkovetok/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: