Kövér: abszurd és hazug a Nemzetbiztonsági Hivatal

2006-10-11. 19:55:55

A Fidesz álláspontja szerint politikai szempontok befolyásolják a Nemzetbiztonsági Hivatal tevékenységét. A legnagyobb ellenzéki párt ezért a hivatal vezetőjét, Galambos Lajost alkalmatlannak tartják posztja betöltésére – jelentette ki Kövér László, az Orbán-kormány volt titokminisztere.

A Fidesz szerint politikai szempontok alapján működik a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH), ezért annak vezetőjének távoznia kellene. Kövér László és Demeter Ervin, az Orbán-kormány két titokminisztere az NBH hétvégén kibocsátott közleményét kifogásolta, amelyben a hatóság arra hívta fel a figyelmet, hogy a békés és törvényes demonstráció tömegzavargássá alakulhat át, melyben a részvevők – tekintet nélkül eredeti szándékukra – akár puszta jelenlétük miatt is bűncselekmények elkövetőjévé válhatnak. A bírói gyakorlat szerint ugyanis aki jelen van egy bűncselekmény elkövetésénél, és jelenléte szándékerősítő hatással lehet a bűncselekmény elkövetőjére, pszichikai bűnsegédként maga is a bűncselekmény elkövetőjévé válik – írta az NBH.

Kövér László abszurdnak, hazugnak és manipulatívnak nevezte azt a jogértelmezést, amely megfélemlíti a jogaikkal élni akaró állampolgárokat, és lényegében megszünteti a jogállamiságot Magyarországon. A két volt titokminiszter arról beszélt, hogy a jelenlegi hatalom a titkosszolgálatokat saját öncélú hatalmi érdekeinek szolgálatába állítja, ezért megingott a bizalmuk az NBH-ban.

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 12, csütörtök at 03:11  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/12/kover-abszurd-es-hazug-a-nemzetbiztonsagi-hivatal/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: