Újabb hangfelvétel: Lamperth vesztegetett

2006-10-13. 01:53:02

“Okosak legyetek! Én azt mondom, ha okosak az emberek, én nagyon sok minden fogok hozni a városnak! Tegnap kaptam 10,5 milliót Lamperth Mónikától” – többek között ez hallható az MTI birtokába került kazettán. A Szikszón mindössze 15 szavazattal nyertes MSZP-SZDSZ-s jelölt, Füzesséri József azt mondja a felvételen: “ezt a választást meg kellett nyerni, még akár törvénytelen áron is.”

Továbbra is kérdéses, hogy ki lesz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó város új polgármestere, a szavazáson legtöbb voksot kapott MSZP-s jelölt, vagy a korábbi polgármester, aki egyebek mellett a Fidesz támogatásával indult. A bíróság a csütörtökön beadott felülvizsgálati kérelemről három napon belül dönt, miután előkerült egy hangfelvétel.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott, meglehetősen rossz minőségű hangfelvétel szerint a történelmi Abaúj magyarországi térségének második legnagyobb településén az október elsejei helyhatósági választáson mindösszesen 15 szavazattal nyertes MSZP-SZDSZ-s jelölt Füzesséri József azt mondta: “ezt a választást meg kellett nyerni, még akár törvénytelen áron is.”

A szavazást megnyerte, de a végeredmény ellen a vesztes Panyik József felesége fellebbezést nyújtott be, jelzése szerint az MSZP-s jelölt pénzzel szerzett szavazatokat.

A helyi választási bizottság ennek helyt adott, ezt azonban a nyertes megtámadta, és a területi választási bizottság helyben hagyta a szavazás eredményét. A nem jogerős döntést bíróság előtt támadta meg a szavazáson vesztes fél csütörtökön, beadványához hangfelvételt is mellékelt.

Az MTI-hez eljuttatott hangfelvételen az MSZP-s polgármesterjelölt egy választóval beszélget. A CD-ről “levett” szöveg szerint Füzesséri József azt is mondta: “Okosak legyetek! Én azt mondom, ha okosak az emberek, én nagyon sok minden fogok hozni a városnak! Tegnap kaptam 10,5 milliót Lamperth Mónikától.”

Szikszón Panyik József, a Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Kisgazda Szövetség, a Fidelitas és a Magyar Igazság és Élet Pártja közös polgármesterjelöltje 1460 szavazatot kapott október elsején, míg Füzesséri Józsefre, az MSZP-SZDSZ közös jelöltjére 1475-en voksoltak.

Az MTI megkeresésére Füzesséri József elmondta: az általa, az önkormányzati miniszter nevével említett 10,5 millió forint a települést korábban ért árvízkárok enyhítésére érkezett a polgármesteri hivatal számlájára, amit annak idején a korábbi polgármester visszautasított.

Fogalmazása szerint a fideszes ellenfele folyamatosan azt hangoztatta, hogy törvénytelen módon nyerte meg a választást, “bárki bármit is mondhat, a lelkiismeretem tiszta, a szavazás tiszta volt”. Füzesséri József megjegyezte: megítélése szerint a hangfelvétel manipulált, provokatív jellegű.

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 13, péntek at 23:18  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/13/ujabb-hangfelvetel-lamperth-vesztegetett/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: