Antifasiszta Liga alakul “a nyilasok” ellen – mi jön még?!

2006-10-13. 15:59:24

Különböző színű szerveződések összefogásaként vasárnap Magyar Antifasiszta Liga néven új tömörülés jön létre, derül ki a Népszabadságból. A magukat “baloldali humanistának” tartó főszervezők a formáció megalakítását a hozzájuk minden bizonnyal közel álló lapnak azzal indokolták: az elmúlt hetekben egyértelművé vált, hogy Magyarországon megjelent a politikailag szervezett szélsőjobboldal “a maga neonáci és új nyilasforma változataival”.

Az alakuló gyűlést a “nyilaspuccs évfordulóján”, október 15-én, vasárnap 11 órakor tartják Budapesten, a IX. kerületben, Tűzoltó u. 2. (a József körútnál, az Üllői úttól egy sarokra található, ha netán csatlakozni kívánna valamely nyilasveszélytől tartó olvasónk).

A magukat baloldali humanistának tartó főszervezők a formáció megalakítását lapunknak azzal indokolták: az elmúlt hetekben egyértelművé vált, hogy Magyarországon megjelent a politikailag szervezett szélsőjobboldal “a maga neonáci és új nyilasforma változataival”. A jelenséget azért tartják veszélyesnek, mert szerintük a parlamenti jobboldal “bizonyos csoportjai instrukciókkal látják el a szélsőjobboldal vezetőit”.

A liga egyik szervezője lapunknak elmondta: alapvető céljuk, hogy a szélsőjobboldal mozgását, működését figyelemmel kísérjék, feltárják, s tiltakozásul akciókat szervezzenek. Az akciókkal a társadalmat szeretnék ráébreszteni arra, hogy baj van, mert “újfasizmussal terhes a világ és az ország, s a kiszabadult szellemet vissza kell szorítani a palackba”.

Arra a kérdésre, hogy ki áll a szerveződés élére, azt az információt kaptuk, hogy a ligához csatlakozó szervezetek mindegyike delegál képviselőt a vezető testületbe, de elnököt nem választanak. Mindazonáltal világnézettől függetlenül mindenki beléphet az antifasiszta ligába, aki ellenzi a fasizmust.

(Népszabóság)

Kuruc költői kérdés: A magukat “baloldali humanistának” tartó főszervezők a formáció megalakítását a Népszabadságnak azzal indokolták: az elmúlt hetekben egyértelművé vált, hogy Magyarországon megjelent a politikailag szervezett szélsőjobboldal “a maga neonáci és új nyilasforma változataival”.

Akkor eddig miért riogattak elvtársaik és megrendelőik annak létével az elmúlt 62 évben is???

tomcat költői kérdése, kiegészítésképpen: Antikommunista ligák miért nem alakulnak lépten-nyomon, annak ellenére, hogy például kormánypártunk minden ülése végén az Internacionálét énekli?

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 14, szombat at 00:29  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/14/antifasiszta-liga-alakul-a-nyilasok-ellen-mi-jon-meg/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: