Antiszemitázza a forradalmárokat a Népszabadság tel-avivi tudósítója

2006-10-17. 13:12:28

A Népszabadság tel-avivi tudósítója szó szerint átveszi a magyarországi kormánypártok Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét kimagyarázó, újabb hazugságát. A héber nyelvű Háárecben ezenkívül leantiszemitázza a Kossuth Lajos téri tüntetőket, és elítélően említi, hogy a tiltakozás helyszínén Nagy-Magyarország térképét is árusítják.

Jehuda Lahav, a Népszabadság kiérdemesült tel-avivi tudósítóját a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetnénk a magyar nép barátjának. De előbb nézzük, hogy valójában ki is ez az ember.

A felvidéki Júdás

Lahav, akinek héber neve magyarul pengét és lángot jelent, Eperjesen, Weiszlovits István néven látta meg a napvilágot. A Jozef Tiso irányította szlovák fasiszták a második világháború idején a szüleit deportálták, és a németek megölték őket.

A mi Júdásunkat (a Jehuda latin változata) viszont serdülő ifjú korában még idejében Magyarországra menekítették, s a magyar nép tisztességének köszönhetően Budapesten sértetlenül megérte a szovjet megszállók megérkezését. Élete megmentését azonban úgy hálálta meg, hogy szlovák és magyar nyelvtudását kihasználva önként ajánlkozott a Vörös Hadsereg tolmácsának. A szovjet megszállókkal Budapestről előbb az ország nyugati részeibe, majd szülőföldjére, a Felvidékre tartott, és tolmácsként mindenütt aljas módon kivette részét a magyar lakosság és a honvédség elfogott katonái elleni, orosz atrocitásokból. Lahav erre nyilván azt mondaná, hogy ő csak a fasiszták ellen tevékenykedett.

Újabb hazugság – ezúttal héberül

Jehuda Lahav, a Vörös hadsereg önkéntes tolmácsa 2006-ban, a most zajló magyar forradalom idején sem tagadja meg önmagát. Igaz, hogy nem a Népszabadságban, hanem másik lapjában, a Háárec című izraeli, héber nyelvű napilapban rendszeresen foglalkozik a magyarországi eseményekkel.

Jehuda Lahav már a Háárec-beli tudósításának címében is a magyarországi demokrácia végének veszélyéről beszél a mostani forradalmi eseményekkel kapcsolatban. A jelenlegi budapesti kormány szóvivőjének szerepében tetszelegve és az újságírói szakmát megszégyenítve Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédét a következőképpen magyarázza: “A miniszterelnök ezzel a beszédével a reformok és a megszorító intézkedések elkerülhetetlenségéről kívánta meggyőzni pártja tagjait, s mindezt azért, hogy helyreálljon a magyar gazdaság egyensúlya”, írja Lahav, majd áttér az elhíresült hazugság monológra. “Hazudtunk nappal, hazudtunk este és hazudtunk éjszaka”, idézi Gyurcsányt, majd magyarázatképpen szinte szó szerint – csak héberre lefordítva – átveszi az MSZP és az SZDSZ hazugságot kommentáló újabb hazugságát: “A miniszterelnök ezzel a beszédével fölszólított a hazugságra és a csalásra alapozott politikával való felhagyásra. A magyar miniszterelnök beszédében az egész magyar politikai elitet, s nem csak a saját pártját vádolta hazugsággal”, magyarázza Gyurcsány bizonyítványát a tel-avivi újságíró, s ezzel az izraeli írott és elektronikus sajtóban teljesen magára maradt, hiszen szinte valamennyi héber nyelvű médium közölte, hogy a magyarországi miniszterelnök beismerte: azért hazudtak, hogy pártjuk megnyerje a tavaszi országgyűlési választásokat. Ismételjük: az izraeli sajtóban ezt a tényt csak Lahav, a Népszabadság tel-avivi tudósítója nem írta meg. Pontosabban ködösen említést tesz az MSZP-nek a 13. és a Fidesznek a 14. havi nyugdíjról szóló ígéretéről, de ebből a héberül olvasó izraeli polgár még nem tudja meg, hogy valójában miért is hazudott Gyurcsány és társulata.

Antiszemitáké a tér

Jehuda Lahav a legszínesebben azért mégiscsak a Kossuth Lajos téri tüntetésekről, illetve a Szabadság téri eseményekről tudósít. Idézzünk ebből is! “A beszéd közzététele utáni este több ezer ember gyűlt össze a Parlament előtti téren, ahonnan átvonultak az állami televízió épületéhez, áttörték a rendőrkordont, behatoltak a tévé székházába, törtek-zúztak és fosztogattak”, írja Lahav, majd mindezt megcáfolja a következő megállapításával: “A tüntetésnek egyértelműen politikai jellege volt (tehát mégsem fosztogatók – H. J.). A tüntetők a szovjet katonai emlékműre is fölmásztak és leverték onnan a vörös csillagot”, siránkozik az újságíró.

“Azóta esténként több ezer ember gyűlik össze a Parlament előtti téren s hallgatják a kedélyeket fölkorbácsoló, nacionalista és antiszemita szónoklatokat. A Parlament környékén nyíltan árusítják Nagy-Magyarország térképét, valamint a fasiszta könyveket és jelvényeket”, írja az izraeli Háárecben Jehuda Lahav, a Népszabadság tel-avivi tudósítója.

Hering József

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 17, kedd at 16:01  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/17/antiszemitazza-a-forradalmarokat-a-nepszabadsag-tel-avivi-tudositoja/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: