Cigányterror: 45-ször rúgták fejbe a meglincselt tanárt

2006-10-17. 11:22:28

Az elsődleges orvosszakértői vizsgálatok szerint körülbelül 45 olyan erőhatás, rúgás, ütés érhette az Olaszliszkán cigány csürhe által meglincselt középiskolai tanárt, elsősorban a fején, ami a halálát okozhatta – mondta el Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya, aki szkinhedek bosszúakciójának kamuhírével igyekezett elterelni a figyelmet az antimagyarizmus legújabb megnyilvánulásáról.

Három férfit hallgatott ki emberölés alapos gyanújával a rendőrség a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán történt bűncselekmény miatt – közölte a Nap-keltében a megyei főkapitány. Kökényesi Antal – aki korábban a BRFK vezetője is volt – beszámolt arról, hogy hétfő este a települést jelentős rendőri egység védte, mert elterjedt a hír, hogy szkinhed csoportok érkeznek a településre bosszút állni, de most nyugalom van. (Kuruc.info kommentár: tehát ismét csak riogattak, hihetetlen, még ilyenkor is fordítva.)

Szöginé Megyeri Gabriella, a meglincselt férfi felesége a Magyar Televízió műsorában elmondta, hogy a gyermekeivel pszichológushoz készül, mert a lányokat, akik szemtanúi voltak apjuk agyonverésének, nagyon megviselték a történtek. Elmondta azt is, hogy a gyerekek elmesélték: hiába ordítottak segítségért, mindenki, aki nem rúgta, csak kárörvendően nézte apjukat.

A Borsod Online-nak nyilatkozott a két gyermeket Olaszliszkáról elhozó Pór Attila és felesége, Nagy Katalin is. Az asszony szerint a meggyilkolt Szögi Lajos csak azért ment autójával az alsó úton, mert meg akarta nézni, milyen lett az az útfelújítás után. Nagy Katalin hozzátette: a férfi nem ment gyorsan, hiszen féknyom sem volt és az ütközés után tíz méteren belül megállt. Kiszállt, megnézte a kislányt, aki felugrott és elszaladt. (Más változat szerint az árokba esett, ezért nem vették észre hozzátartozói.) Mint Pórné Nagy Katalin fogalmazott: később az áldozat visszaszállt a kocsiba, de elindulni nem tudott, mert rátörték a szélvédőt, beverték az ablakot, kirángatták a kocsiból, és csak ütötték – haláláig.

A megyei főügyészség álláspontja szerint különösen kegyetlen módon és aljas indokból elkövetett emberölésről is szó lehet a vasárnap esti olaszliszkai brutális gyilkosság esetében – tudta meg a HavariaPress. Míg az emberölést alapesetben 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel szankcionálják, addig a különösen kegyetlen módon és aljas indokból elkövetett emberölést már életfogytig tartó fegyházzal büntetni a törvény.

Rendőri erősítést vezényeltek Olaszliszkára. A HavariaPress úgy tudja, a rendőri erők összevonásáról Dr. Kökényesi Antal, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitány rendelkezett. A megyei főkapitány azután döntött így, hogy személyesen látogatott el a településre, ahol önkormányzati és kisebbségi vezetőkkel folytatott tanácskozást. Ennek eredményeképpen egyenruhásokat és több járőrkocsit küldtek Olaszliszkára a különböző megyei kapitányságokról. A rendőrök folyamatosan járőröznek a településen. A fokozott jelenlétre a kialakult feszült helyzetben a biztonság és a közrend biztosítása érdekében van szükség.

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 17, kedd at 15:48  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/17/ciganyterror-45-szor-rugtak-fejbe-a-meglincselt-tanart/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: