Beismerte tettét a magyar kislányt felgyújtó cigánygyerek

2006-10-18. 16:23:34

Teljes körű vallomást tett, és bevallotta tettét a magyarcsanádi lány felgyújtásával gyanúsított fiatalkorú cigány fiú – közölte a fiú védője szerdán. Tombácz Tamás elmondta: a fiú azért döntött úgy, hogy beismerő vallomás tesz, mert a “börtön magányában rádöbbent tette súlyára”, bár eredetileg nem a lány életének kioltása volt a célja.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint a fiatalkorú el akart titkolni valamit, és hogy ez ne kerüljön nyilvánosságra, rá akart ijeszteni a 18 éves magyarcsanádi lányra. Emiatt locsolta le benzinnel, és tartott a lány közelébe egy öngyújtót, de nem számolt a belobbanó benzingőzzel, és így következett be a tragédia.

A gyanúsítás szerint a lányt megerőszakolták, és elvették az értékeit is, ezt azonban a fiú nem ismeri el. A nyomozás a befejezéséhez közeledik, a hatóság kezében vannak egyéb bizonyítékok, emellett várnak még egy szakértői véleményre; a vizsgálat lezárása után vádat emelnek, és az ügy a bíróságra kerül – ismertette a jogász.

A 18 éves Pénzes Henriettát július 20-án támadták meg, gyújtották fel, és hagyták magára Makó külterületén. A fővárosi Szent István Kórház égési centrumában kezelték augusztus 10-én bekövetkezett haláláig. A 15 éves fiút július 21-én vette őrizetbe a rendőrség; eddig nem tett részletes vallomást, és nem nyilatkozott az ügy és az elkövetés körülményeiről sem. A lány halála óta őt nyereségvágyból, más aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 18, szerda at 22:36  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/18/beismerte-tettet-a-magyar-kislanyt-felgyujto-ciganygyerek/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: