Nem is gázolt a halálra vert tanár?

[2006.10.16]

Lincselés után – Három férfit őrizetbe vettek, Olaszliszkára özönlenek a fenyegetések

Gyermekei szeme láttára vertek halálra egy férfit Olaszliszkán, mert autójával elsodort egy kislányt. Három lincselőt már őrizetbe vettek, s kiderült: az elgázoltnak mondott gyermeken, illetve az autón nyoma sincs sérülésnek. A településre azóta özönlenek a fenyegető üzenetek.

A tiszavasvári Sz. Lajos két gyermekével Vámosújfalura tartott, hogy barátaiktól elhozzák a harmadik, legnagyobb testvért, amikor Olaszliszkán egy kislány az autója elé lépett. A jármű elsodorta a kilencéves gyermeket, aki elesett. A tanár megállt, kiszállt, hogy megnézze, mi történt, ám a kislány ekkor elszaladt. Rokonai azonban hamar megjelentek, s szidalmazni, verni kezdték a középkorú férfit. A tanár hamar a földre került, ám támadói még ott is rugdosták, ütlegelték. A férfi a végén már csak azért könyörgött, hogy a gyermekeit engedjék elmenni, a feldühödött roma család azonban őket is megfenyegette, ezért az 5 illetve 14 éves kislány az autóból egy közeli házba menekült. Mire a hatóságok a helyszínre érkeztek, a meglincselt férfi már belehalt sérüléseibe.

Az eset óta országszerte óriási a felháborodás. Sz. Lajos munkahelyén, a Tiszavasvári Kabay János Általános iskolában a döbbenet és az értetlenség lett úrrá tanárokon is diákokon egyaránt. “Az emberek fel sem tudják fogni, miért történt az egész” – mondta sírástól elcsukló hangon Sz. Lajos egyik kolléganője. A 44 éves, földrajzot tanító tanárt mind kollégái, mind tanítványai szerették, csendes, béketűrő embernek tartották. De nagy a felháborodás Olaszliszkán is, ahol a helybéliek nehezen emésztik meg, hogy néhány elvetemült ember miatt valamennyiükre szégyenbélyeg került. Fekete Gyula polgármester lapunknak elmondta: a történtek óta özönlenek a polgármesteri hivatal gépére a fenyegető üzenetek. “Van, aki csak azt írta, hogy soha nem jön Olaszliszkára, de olyanok is akadnak, akik bosszút ígérnek – árulta el a település első embere. – Az egyik levélben például azt írták, hogy eztán minden idevalósi kerékpárost elgázolnak.”

A lincselés kapcsán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrök három férfit őrizetbe vettek. A gyanúsítottak egyike állítólag a cigány kisebbségi önkormányzat most október elsején megválasztott képviselője, ám ezt idáig senki sem erősítette meg. Hétfőn délelőtt bemutatták a halálra vert férfi autóját, melynek első és hátsó szélvédőjét is bezúzták, valamint a bal első sárvédőjét is megrongálták. Az eddigi vizsgálatok szerint annak azonban nincs értékelhető nyoma sem az autón, sem pedig az állítólag elgázolt gyermeken, hogy a kislányt elütötték volna. Kökényessy Antal, Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya elmondta: az elsődleges szakértői vélemények szerint Sz. Lajos nem lépte át a megengedett sebességet, szinte lépésben haladt járművével. A nyomozás kiemelten folytatódik tovább az ügyben, a gyanúsítottak vallomásai ugyanis több helyen ellentmondanak egymásnak. A rendőrség feltételezése szerint hamarosan újabb személyek kerülhetnek képbe a bűncselekménnyel kapcsolatban.

reggel.hu

Reklámok
Published in: on 2006 október 18, szerda at 00:31  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/18/nem-is-gazolt-a-halalra-vert-tanar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: