Deport’56: nemet a rendőrség diktátumára!

2006-10-19. 19:07:23

A neoávós módszerekkel operáló rendőrség tervei ellen az 56- os forradalmárokat tömörítő Deport ’56 szervezet is felemelte a szavát.

Az 56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-’56) szerint a Kossuth téri tüntetőknek nem kell elfogadniuk a rendőrség megalázó ajánlatát, miszerint október 23-án is maradhatnak a tér egy elkerített kis részén,ha némaságot fogadnak, és önként korlátozzák létszámukat.

A DEPORT-’56 úgy véli, hogy e feltételek valójában diktátumok, hiszen nincsen olyan jogszabály, amelynek alapján egy szabályosan bejelentett, és folyamatban lévő tüntetést utólag megtiltsanak vagy korlátozzanak. Minden ellenkező híreszteléssel szemben a rendőrségnek nincsen joga, hogy a Kossuth téren létrehozzon egy “néma magyar rezervátumot”, megcsúfolva ezzel a tüntetés lényegét.

Amennyiben a rendőrség beváltja fenyegetését, és a tér kiürítéséhez kényszerítő eszközöket is alkalmaz, akkor törvénysértést követ el. Ebben az esetben bármelyik tüntető tizenöt napon belül pert indíthat a Fővárosi Bíróság előtt az oszlatás jogellenességének megállapítása iránt. A DEPORT-’56 ehhez minden jogi segítséget meg fog adni – olvasható közleményükben.

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 19, csütörtök at 21:23  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/19/deport56-nemet-a-rendorseg-diktatumara/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: