Ellenállás

2006.10.19., csütörtök
tomcat

blog

Ma közölte velem a rádió, hogy nem is láttam verést a Markó utcai börtön udvarán. Nem fetrengett mellettem a földön a társam, nem rugdosták, nem ordították neki, hogy megdöglesz büdös magyar, és annak a férfinak sem verték ki a fél szemét és repesztették meg három csigolyáját, akivel együtt engedtek ki. Mindezt a BV belső vizsgálata igazolta. Igaz ugyan, hogy rajtam kívül még legalább száz tanú van az ellenkezőjére, de oda se neki, minket senki sem kérdezett, a biztonsági kamerák meg nem rögzítik a képet, mint tudjuk.

A szomorú az, hogy a sok birka vigyorogva el is hiszi, hogy mindannyian hazudtunk, hiszen megmondták a tévében is. Nem volt verés, ugyan, ilyesmi a XXI. századi Európában elképzelhetetlen. Aki mást mond, az hülye Szíriusz-hívő ufóbolond mélymagyar.

De hát mit csodálkozunk? Magyar jogászok és szakértők már azt is bebizonyították, hogy az ÁVH nem kínozta a foglyait. Ez akkor történt, amikor pár éve Ausztráliában lebukott egy ’56-ban oda menekült cimborájuk. A hülye ausztrál bíróság meg el is hitte. Nyilván akkor is az idős hölgy is hazudott, aki állítólag felismerte a köztiszteletben álló melbourne-i fogorvosban egykori kínzóját, aki az Andrássy út 60-ban véresre verte. Hazudott, hiszen az ÁVH egykori szabályzatában feketével fehéren ott áll: tilos a foglyok bárminemű bántalmazása. Tehát nemhogy nem ő volt, de nem is történt verés. Képzelődik szegény asszony, öregkorára meghülyült, elmeorvosi kezelésre szorul.

“Nem igaz állításokra csak nem igaz országot lehet építeni”, mondotta Gyurcsány Ferenc egyszer. Ha valaki, hát ő csak tudja.

No, de most valami érdekesebbet. Holnap, azaz október 20-án, délben a rendőrség fel akarja oszlatni a Kossuth téri tüntetést, noha erre nincs joguk, bármit is okoskodnak a televízióban. A gyülekezés joga alkotmányos alapjog, efölé nem helyezhető egy állami ünnepség megrendezésének szándéka. Nem hozhatnak olyan rendelkezést sem, amely visszamenőleg hatályos a már megkezdett tüntetésre, ez is csak később kezdődő demonstrációkra vonatkozhat. Ezt nálam okosabb emberek is elmondhatják nektek, ha veszitek a fáradságot és megkérdezitek.

Ezért kérek mindenkit, hogy menjetek ki holnap délben a Kossuth térre, ahol a tiltakozók “emberszőnyeget” építenek. Ezt a módszert a dél-koreai diákok találták ki, az őket szintén jogtalanul oszlató rendőrök ellen: sorban lefeküdtek a földre, karjaikat, lábaikat egymásba fonták, és békésen mosolyogtak. Egy ilyen emberszőnyeget nagyon nehéz erőszakkal felbontani. Különösen, ha még össze is láncolják magukat.

Aki részt venne ebben az akcióban, öltözzön melegen. De ha nem is vennél részt, menj ki Te is a Kossuth térre, és tiltakozz jelenléteddel az önkény ellen, melyről komoly pofával mindenáron el akarják hitetni, hogy jogszerű.

De ha ki is szorítanak bennünket a Kossuth térről, ne tágítsunk, maradjunk ott, október 23-án pedig ledöntjük a kordont, akár tetszik nekik, akár nem. Vigyék Gyurcsányt máshová, zárják be a villájába aznap, akkor beszélhetünk nyugalomról.

http://blog.tomcatpolo.hu/blog/blog/20061019.html

Reklámok
Published in: on 2006 október 20, péntek at 01:50  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/20/ellenallas/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: