Országos tiltakozás a cigányterror ellen

2006-10-20. 12:05:22

Civilek országos tiltakozási akciót kezdeményeztek az olaszliszkai lincselés áldozatának temetése napján; arra kérik a jóérzésű embereket, hogy Szögi Lajos tiszavasvári tanár szombati temetési gyászszertartása kezdetekor, 13.00 órakor egy percre álljanak meg a közterületeken, s így tiltakozzanak a brutalitás ellen.

A brutalitást semmi nem indokolhatja, s ellene mindenkinek fel kell lépnie, hogy soha, sehol ne fordulhasson elő – hangsúlyozták az Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezők.

Hozzátették: a néma tiltakozáshoz való csatlakozásra a sajtóorgánumokban elhangzó, megjelenő közlés mellett interneten, telefonon és szóban is kérik a jóérzésű embereket, s javasolják a felhívás továbbadását a családokban, közösségekben, munkahelyeken.

A 45 éves általános iskolai tanárt vasárnap gyermekei, 5 és 13 éves lány szeme láttára verték agyon, miután autójával – eddig még tisztázatlan körülmények között – elsodort Olaszliszkán egy 11 éves kislányt, aki könnyebben megsérült.

A lincselés áldozatát szombaton, a református egyház szertartása szerint temetik a tiszavasvári sírkertben.

A brutális gyilkosság elkövetésével a rendőrség három olaszliszkai lakost gyanúsít, akiket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 20, péntek at 12:48  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/20/orszagos-tiltakozas-a-ciganyterror-ellen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: