Puhapöcs FIDESZ

Tegnap este levonult a Fidesz a Kossuth térről – Varga Mihály alelnök beszéde után lebontották az Országház előtt állított nagyszínpadot.

A Fidesz az ’56-os forradalom előtt fejezi ki tiszteletét azzal, hogy a távozás mellett döntött, mert így zavartalanul lehet készülni az állami megemlékezésre – mondta a Népszabadságnak a párt egyik politikusa.

A párt emlékezéssorozata egyébként ma kezdődik: öt órakor a Terror Háza Múzeumnál mécseseket gyújtanak, és Schmidt Mária igazgatónő mond beszédet. Óbudán, a Tímár utcánál egy 45 méter magas zászlórudat állítanak fel, melyen egy 15 méter széles ’56-os zászló, Makovecz Imre alkotása lobog majd. A zászlóállításnál jelen lesz majd Wittner Mária és Tarlós István is. Szombaton, Óbudán a Péter Pál templom előtt Bús Balázs polgármester mond beszédet, vasárnap pedig a Bem téren emlékezik a Fidesz a Rákóczi Szövetség ünnepségén, míg a záróakkordra az Astoriánál kerül sor.

Azt egyelőre nem erősítették meg a párt részéről, hogy a Kossuth téri utcai direkt politizálással felhagy-e a Fidesz, de valószínűsíthető, hogy igen. A pártnak egyébként a korábbi hírekkel ellentétben nem október 23-ig, hanem november 4-ig van hivatalos területfoglalási engedélye a területre. A Népszava információi szerint a Fidesz vezérkara nem feltétlenül híve a további utcai demonstrációknak. Attól tartanak, a tüntetések hosszú távon árthatnak a pártnak, elriasztják a mérsékelt jobboldali szavazókat és rontják a Fidesz külföldi megítélését is.

http://jobbinfo.tvn.hu/news.php?readmore=345

Reklámok
Published in: on 2006 október 20, péntek at 13:43  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/20/puhapocs-fidesz/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: