Budaházy Pörzsének nyilatkozott

2006-10-21. 18:13:37

Egy erdős területen válaszolt az elfogatóparancs alapján körözött Budaházy György Pörzse Sándor riporter kérdéseire. Az arcát símaszkkal eltakaró “hídember” elmagyarázta a szeptember 18-ai tévéostromban betöltött szerepét, a szovjet emlékművel kapcsolatos fellépéseit, és elemezte az aktuálpolitikai helyzetet is. A Budaházyval készült riportot barátai már eljuttatták a tévétársaságokhoz, úgyhogy várható, hogy hamarosan a média is “csemegézik” ebből.

A lassan több hete bujkáló Budaházy a DVD-n elsőként azt sérelmezte, hogy önkéntes száműzetése miatt nem láthatja alig párhetes kislányát. A jelenlegi közállapotokat górcső alá véve elfogadhatatlannak tartotta, hogy ma Magyarországon bujkálniuk kell a hazafiaknak, akik gyakorlatilag 16 év káros politizálását ítélték el és léptek fel ellene a televízió és a megszállás vörös emlékművének ostromakor.

Budaházy vázolta a Gyurcsány-kormány tevékenységét és figyelmeztetett arra, hogy ma olyan időszakban élünk, amelyet egyesek, az elkötelezettek akár forradalmi helyzetként is jellemezhetnek. Budaházy ugyanakkor Pörzse kérdésére leszögezte: sem ő, sem a riporter nem élt még át forradalmat, így konkrét gyakorlati példával nem tud szolgálni. Budaházy szerint a polgári engedetlenség lehet a járható út, hiszen a sima, egyszerű tüntetésekkel nem lehet elérni a kormány menesztését, amely jelen pillanatban a legfontosabb feladat.

Arra a kérdésre, hogy politikai üldözöttnek tartja-e magát, Budaházy leszögezte: ő egy hazafi, akit családjának több száz éves múltja is a haza szolgálatárét vívott harcra kötelez. Budaházy elmondta, hogy természetesen szeretné, ha a megfogalmazása szerinti politikai üldözöttek közkegyelemben részesülnének, és kifejezte abbéli szándékát, hogy polgári engedetlenséggel is fűszerezett harcát folytatni fogja. Most nem lehet megállni, most van az a helyzet, amikor jóvátehetjük az elmúlt 16 év hibás döntéseit, és megoldhatjuk azt a problémát, hogy a kommunisták, a pufajkások örökösei vannak hatalmon – foglalta össze a bujkáló Budaházy György.

Kuruc.info

A hangfelvétel ide kattintva letölthető

A video ide kattintva tölthető le

Reklámok
Published in: on 2006 október 22, vasárnap at 01:21  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/22/budahazy-porzsenek-nyilatkozott/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: