Hedvig és ügyvédje tovább küzd a szlovák rezsim ellen

2006-10-21. 15:07:19

A Nyitrán megvert magyar diáklány ügyvédje szerint a Nyitrai Járási Ügyészség nem adott kielégítő választ a nyomozás beszüntetését és a rendőrségi szakértők véleményét cáfoló beadványára – írja az Új Szó szlovákiai magyar napilap szombati száma.

Malina Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica azután nyújtott be panaszt az ügyészséghez, hogy a szlovák rendőrség lezárta a nyomozást az ügyben, megállapítva: nem is történt bűncselekmény, az egészet csak a diáklány találta ki.

Az ügyvéd az Új Szó információi szerint postán még pénteken sem kapta meg az ügyészségtől a hivatalos indoklást, igaz, kérésére a járási ügyész faxon elküldte neki. Az ügyvéd – mint mondta – egyelőre tanulmányozza a megszerzett ügyészi határozatot, és várhatóan a jövő héten dönt a további lépésekről.

Egyelőre egyik fél sem hozza nyilvánosságra az ügyvédi panaszt és az arra érkezett ügyészi elutasítást. “Látszólag mindketten egymásra várnak” – teszi hozzá az Új Szó. Az ügyvéd nem érti, az ügyész miért nem teszi közzé az egész beadványt, az ügyészség viszont állítja, csak akkor léphet, ha már a védő átvette az indoklást. Kvasnica titoktartásra kötelezte védencét. A felvidéki magyar napilap szerint elképzelhető, hogy csak akkor lépnek a nyilvánosság elé, ha a főügyész eldönti: hamis tanúvallomás és a hatóság félrevezetése miatt vádat emelnek-e Malina Hedvig ellen.

A lap által megszólaltatott jogászok szerint több lehetőség is van az ügy folytatására: Hedvigék az alkotmánybírósághoz és a főügyészhez fordulhatnak, sőt – esetleges hatásköri visszaélés miatt – elméletileg a nyomozó ellen is feljelentést tehetnek. A legvégső megoldás pedig a Nemzetközi Emberjogi Bírósághoz fordulni. Hedvig édesanyja korábban azt nyilatkozta, akár erre is készek.

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 22, vasárnap at 01:16  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/22/hedvig-es-ugyvedje-tovabb-kuzd-a-szlovak-rezsim-ellen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: