Hazugsággal és csalással csalták tőrbe a békés megoldásra törekvő demonstrálókat

2006. október 23. 13:33
HunHír.Hu

“A Kossuth téri demonstráció résztvevői a rendőrséggel kötött előzetes megállapodásnak megfelelően teljesítették, hogy a Rákóczi szobor előtti füves területet kiürítették, annak fejében, hogy oda fél óra elteltével a tüntetőket a tűzszerészeti vizsgálat befejeztével visszaengedik. Ormos Attila rendőr ezredes ajánlatát, miszerint a sátorgazdák bent maradhatnak – Lapid Lajos rendőr dandártábornok felülbírálta, ami további zavart okozott” – állítják a Kossuth téri tünetők.

A Kossuth téri tüntetők arról tájékoztatták a HunHír.Hu-t, hogy a tér füves részéről saját akaratukból távozó közel másfélezer főt a rendőrség körbefogta és kiszorította a Garibaldi és Akadémia utcán át egészen az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkáig. A téren saját felelősségére ottmaradt emberekből 11 főt a rendőrök brutálisan megvertek majd előállítottak.

A média által fegyvernek titulált konyhai eszközök és a peták nevű játék (amit harci golyóknak minősítettek) előre össze voltak készítve a konyhasátornál a korábbi megbeszélések szerint, mivel a tüntetők életvitelszerű ott-tartózkodása miatt ezek mindennapi használatban lévő eszközök voltak. A gyúlékony anyagok nem voltak mások, mint a főzéshez szükséges PB gázpalack, illetve az aggregátor üzemeltetéséhez szükséges 95-ös benzin – állítják a tünetők.

A Kossuth tériek szerint a rendőrség mozgásából és viselkedéséből kikövetkeztethető, hogy nem is volt szándékukban a beléptetős biztonsági sáv kialakítása, így a tüntetők térre való visszaengedése sem. Úgy ítélik meg: azért alakulhatott ki feszült helyzet, mert korábban a rendőrség a kettős kordonon túl egy külön paravánt is felállított. “A Kossuth tér tüntetők által 37. napja jogszerűen elfoglalt területet (had)műveleti területnek minősítették – ezzel jogszerűvé és megindokolttá téve alantas tetteiket. Megállapítható, hogy a rendőrség jogszerűnek nevezett akciója nem más, mint a hatalom által megrendelt békés tüntetők elleni politikai tisztogatás, mellyel a tüntetők alkotmányos jogát sárba tiporva, hazugsággal és csalással csalta tőrbe a békés megoldásra törekvő demonstrálókat. A rendőrség többé nem a népet szolgálja, hanem egy hazug kormány cezaromán miniszterelnökét!” – vélekednek.

A tüntetők, ismételten felkérik a köztársasági elnököt, hogy állítsa meg “Gyurcsány Ferenc és bandája garázdálkodását”, ne hagyja még jobban elmérgesedni a helyzetet, ne provokálják a népharagot.

Reklámok
Published in: on 2006 október 23, hétfő at 14:26  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/23/hazugsaggal-es-csalassal-csaltak-torbe-a-bekes-megoldasra-torekvo-demonstralokat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: