Karhatalmi lövészek a tetőkön, mint 56-ban

100 milliót költ a rezsim: mesterlövészek, légtérzár
2006-10-22. 21:07:23

A tervek szerint legalább 80-100 millió forintba kerül az 56-os megemlékezésekre Magyarországra látogató külföldi delegációk védelme. A biztonságra csaknem 1200 rendőr vigyáz majd. Több épület tetejére mesterlövészeket helyeznek el. A Budapestre érkező delegációk miatt vasárnap és hétfőn több alkalommal, akár órákra is lezárhatják a Ferihegyi repülőtérre vezető utat az Üllői úton át a belvárosig.

A Kossuth téren a dísztribün és az attól 60-70 méteres sugarú körben elhelyezett kordonok közé csak alapos vizsgálat után lehet majd bejutni. A környéken lakókat azonban nem ellenőrzik, az ablakokat is ki lehet nyitni.

A Köztársasági Őrezred szakemberei a múlt héten egyeztettek a delegációk biztonsági vezetőivel arról, hogy a védett személyek mikor és hogyan érkeznek Magyarországra, milyen kocsival közlekednek, milyen védelmet kérnek. Többen is saját limuzinnal jönnek, amelyet repülőgéppel szállítatnak, egyes programokra viszont buszokkal viszik a meghívottakat. A magas rangú külföldi vendégek szinte kivétel nélkül saját testőrgárdával érkeznek, s többnyire csak egy napig maradnak az országban.

Több épület tetejére mesterlövészeket helyeznek, és ez – egyesek szerint – igencsak rossz szájízt ad a megemlékezéseknek, hiszen 1956. október 25-én a Kossuth tér körüli házak tetejéről lőttek rá a békésen tüntetőkre – írja a Vasárnap Reggel.

További részletekhez katt ide

Reklámok
Published in: on 2006 október 23, hétfő at 00:31  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/23/karhatalmi-loveszek-a-tetokon-mint-56-ban/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: