Romák támadtak magyar autósokra Szlovákiában

2006. október 22.

Magyarországra hazatérő autóversenyzőkre támadt öt szlovák férfi vasárnap este a Kassa és a tornyosnémeti határátkelő közti útszakaszon. A magyar gépkocsi volánja mögött ülő férfit megsebesítették, kitörték a gépkocsi szélvédőjét, miközben a támadók magyarellenes jelszavakat kiabáltak.

Czibula János, a kassai magyar főkonzulátus konzulja a szlovák rendőrség a helyszínen intézkedő herdnádcsányi (Cankov) őrsének helyettes vezetőjétől vasárnap késő este csak annyit tudott meg, hogy az incidens valóban megtörtént, és hogy a támadók valóban romák voltak, de az ügy részleteiről egyelőre nincs több információ. A további részletek majd a hétfői kihallgatás során derülnek ki, mert a támadókat a helyszíni kihallgatás után nem vették őrizetbe, de hétfőre a részletek tisztázása miatt beidézték őket a rendőrségre.

Az MTI nem hivatalos forrásból származó értesülése szerint az incidens azzal kezdődött, hogy a versenyautót szállító magyar rendszámú trailer felcsapott egy követ, ami hozzácsapódott a szlovák rendszámú gépkocsihoz, mire annak roma utasai annyira feldühödtek, hogy állítólag minden közlekedési szabályt mellőzve, a közlekedés biztonságát veszélyeztetve üldözőbe vették őket, majd az autójukkal az úton keresztbe fordulva elállták az útjukat, és kövekkel betörték magyar rendszámú gépkocsi egyik ablakát.

A volánnál ülő magyar férfi szeme megsérült, de orvosi ellátást nem igényelt. Ezek után a szlovákul beszélő támadók a határátkelőig követték a magyar járművet, amelynek utasait tanúk füle hallatára életveszélyesen megfenyegették, mondván, hogy minden magyarnak elvágják a torkát.

FN

Reklámok
Published in: on 2006 október 23, hétfő at 00:43  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/23/romak-tamadtak-magyar-autosokra-szlovakiaban/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: