Fékevesztett karhatalmista brutalitás Budapesten

Nagyon sok tüntető sérült meg a nemzeti ünnepet terrorral megcsúfoló “rendőrség” és a kommunista-liberális hatalom ellen békésen demonstráló közti összecsapásokban. Az 1956-os felkelés és szabadságharc ötvenedik évfordulóján a rezsimet védő “rendőrség” csatatérré változtatta a belvárost. A karhatalmisták a Fidesz-MPSZ ünnepi megemlékezésének közönségét is megtámadták.

Október 23-án a Budapesten vendégeskedő külföldi politikusok, államfők szeme láttára támadt rá a “rendőrség” a kommunista-liberális rezsim ellen tüntető békés tömegre. A belvárosban több helyen összecsapások voltak, a tüntetők elfoglaltak egy autóbuszt, amelyet barikádnak használtak a Bajcsy-Zsilinszky úton.

A Nyugati téren és az Alkotmány utcában, sőt a Szent István Bazilika előtti téren is összecsaptak a tüntetők a karhatalmistákkal. A leghevesebb harcok a Deák téren és a Károly körúton alakultak ki. Itt a tüntetők közül néhányan elfoglalták és beindították az 1956-os díszletként a Városháza parkban kiállított korabeli tankot, amelyet a “rendőröknek” sikerült megállítani. A műanyag betűkből épített “A szabadság fővárosa Budapest” feliratból a “szabadság” szó elemeit a tüntetők barikádként állították föl a rendőrök és saját maguk közé, ezt azonban a rezsim erőszakszerve áttörte. A “rendőrség” több órán keresztül folyamatosan könnygázgránátokkal és gumilövedékekkel lőtte a békés tömeget, illetve vízágyúból színezett folyadékkal is igyekeztek feloszlatni a főleg jó arcú, középosztálybeli fiatalokból álló tömeget. Kora estére gázfelhőben úszott a belváros. 18.15 körül lovasrendőrök támadtak a tömegre, a karhatalmisták pedig a korábbinál is intenzívebben lőtték a tömegbe a gumilövedékeket és a könnygázgránátokat. E sorok szerzőjét a Károly körúton lőtték lábon az utóbbival.

A karhatalmista brutalitás a nemzetközi közvélemény és a nemzetközi sajtó szeme láttára szorította az Astoriához a tömeget, ahol előbb körbezárták, majd többfelé kezdték kiszorítani a tüntetőket és az emlékezőket, akik között kétségbeesett kisgyermekes családok is szép számmal voltak. Kora estig huszonhét sérültje volt a “rendőri” brutalitásnak. A rezsim egyenruhába bújtatott karhatalmistái még egy mentőre is könnygázt lőttek ki, amelybe éppen egy eszméletlen sérültet tettek be. E sorok írásakor a belváros több pontján elkeseredett harc folyik, szinte látni sem lehet a sűrű könnygázfelhőtől. A végóráit élő rezsim karhatalmistái megvadultak, fékevesztetten lövöldöznek. Budapesten folytatódik az 1956-os felkelés és szabadságharc.

Ágoston Balázs

http://jobbinfo.tvn.hu/news.php?readmore=376

Reklámok
Published in: on 2006 október 24, kedd at 13:58  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/24/fekevesztett-karhatalmista-brutalitas-budapesten/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: