Mai fikció

Zűrzavarügyi minisztérium a diktatúra ellen
kedd, 2006. október 24. Andersen

Réges régen egy messzi birodalomban volt egyszer egy hazug kormány amely gátlástalanul ragaszkodott a hatalmához.

Egyszercsak létrejött egy ismeretlen földalatti metrómegállóban egy új szervezet, a Zűrzavarügyi Minisztérium…

Úgy alakult, hogy a birodalom lakosai megelégelték az őket elnyomó hazug diktatúrát és békésen tüntetni kezdtek az uralkodó ellen, a császári palota előtt. Ezt egy idő után nem tűrte az uralkodó, és mondvacsinált indokokkal provokálni kezdte az addig békésen tüntetőket. Ezután összecsapásokat akart, majd rendkívüli állapotot és kijárási tilalmat. Ezt követte volna a birodalmi szenátus feloszlatása, tekinettel a szükséghelyzetre, majd a rendőri terrorra alapozott totális diktatúra.
Csakhogy az uralkodó elfelejtette, hogy az uralkodása elmúlt éveiben, minden pénzt kilopott a birodalmából, hogy abból palotáját és korrupt talpnyalóit gazdagítsa. Ezért az egykori nagy és büszke császári hadsereg már nyomokban sem létezett. Rendőrpribékjei is alaposan megfogyatkoztak. A rend nem állt helyre, a tüntetés forradalommá alakult. Erre a pánikba esett császár a birodalmi fővárosba rendelte minden megmaradt rendőrpribékjét. Mivel ez szánalmasan kevés volt, ezért rendőrpribékjeihez csatlakozott a határőrsége is.
Így viszont a diktatúrának nem marad egyetlen ütőképes embere sem a vidék városaiban.
Ekkor lépett színre a Zűrzavarügyi Minisztérium, hogy békés, ugyanakkor határozott fellépésével megdöntse a zsarnok császár hatalmát. Elég volt pár tanácsot adnia, amelyek a következőek voltak:

– A császári szobrok ledöntése és felgyújtása a birodalom vidéki városaiban. Rendőrpribék ugyanis nem maradt ott egy sem.
– A birodalom minden kereskedelmi útjának blokád alá vonása.
– Hamis betörések és tömegverekedések tömeges bejelentése, amivel lekötötték a rendőrpribékek egyébként is szűkös erőforrásainak jó részét. Ezzel egyben csökkentették a forradalmárokat érő rendőri terrort is.
– A járművek rendszámainak leszerelése és eltüntetése mindenhonnan. Nemcsak az ellenállásban közvetlenül résztvevő járművekről, hanem minden utcán parkoló járműről, amit az ellenálló aktivisták megláttak. Így azonosíthatatlanná, ezáltal szabaddá tették az ellenállók a saját járműveiket is.
– Végül maszkok viselése, az ellenállás során. Ha már a rendőrpribékek arcukat a rohamsisak mögé rejtették, tegyenek úgy a szabadság harcosai és szimpatizánsai is.

Kossuthter.com

Reklámok
Published in: on 2006 október 24, kedd at 17:41  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/24/mai-fikcio/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: