Olvasó: Együtt ültem Novák Előddel

2006-10-24. 19:07:50

Egyszerre kaptak el Előddel, egy rabszállító autón szállítottak be és volt időnk megbeszélni a dolgokat!

Elmondta, hogy azért húzták be a sorfal mögé, mert dobolt. A dobját összetörték, szemüvege leesett az ütlegek közben és elveszett. Amúgy jól van, a Gyorskocsi utcába vitték, ahol mint “hangadó” ellen 72 órás előzetes letartóztatást foganatosítottak. Nem tudom, hogy a hangadó jelzőt azért ragasztották rá, mert dobjával “hangot adott”? A Gyorskocsi utcában egyébként nem történt további atrocitás. Érdekes, és a nyilvánosság elé kívánkozik a letartóztatottak összetétele és az általuk elkövetett cselekmények is!

Egy 30 körüli, négygyerekes fiatalember: egy idős néni elesett a rohamrendőrök kiszorítási művelete közben, délelőtt a Szabadság tér környékén. Mikor segíteni próbált, bevitték.

66 éves családapa, szemüveges, fehér ingben, élére vasalt nadrágban, zakóban. Papp Lajos és a rohamrendőrök közé lépett, hogy azok ne bánsták a szívsebészt!
Együtt ültünk egy Nagy József nevű ’56-ossal, aki ’56 ban disszidált és szombaton kap meg Hamburgban egy elismerést, az ’56-os múltja miatt. Ő mesélt a zárkában ’56-ról, mindnyájan csöndben hallgattuk!

Egy kicsi vékony néni, mankóval állt a rendőrsorfal előtt. Amikor elindult a sorfal odamentem, hogy arrébb vigyem, erre bevittek a kordon mögé, gumibottal vertek, kicsavarták az újjam és az arcomra térdeltek. Ezután összebilincselték a kezem műanyag kötegelővel és elvittek. Sokunk nem tud egyhelyben állni, ha a szemünk előtt segítségre szoruló ember van, pláne ha nő és pláne ha öreg vagy gyerek! A nénivel nem tudom, mi lett, mert azonnal letepertek és azt üvöltötték: hogy “még mindig nem félsz?” A hátamra húztak nagyot gumibottal, hogy feldagadt.

Egy férfi az előzetesben lévők közül csak kiszólt az autójából, hogy “Miért lövik a tömeget?” mire kihúzták az autójából(!), a felesége szeme láttára összeverték és megmondták, hogy azért nem viszik be a feleségét is, mert sokkos állapotba került. Amikor ezt mondta a rohamrendőr, még egyszer hasbarúgta a földön fekvő, összekötözött kezű embert!

Egy 35 körüli fiatalember bűne az volt, hogy vonulás közben lelépett a járdáról. Ezért őt is rögtön 72 órára bezárták.

Volt egy hasonló korú férfi, aki feltartott kézzel ment a rendőrsorfallal szemben. Összeverték, a szeme alatt lila foltokkal, meztelen felsőtesttel hozták be, a ruháját letépték róla.

Érdekes zárka volt a miénk, ide hozták azt a kisöreget is, aki beindította a tankot! Legalább 70 éves, vékony, szálas, nagyon rokonszenves ember. Nem akart a dologgal semmi roszat, nem is sérült meg senki és semmi! 40 éve nem vezetett tankot, csak ki akarta próbálni, hogy működőképes-e! És beindult! Megállította a masinát és ki akart szállni és ekkor rohanták meg a rendőrök! Könnygázzal telefújták a tankot, az öreget pedig nagyon megverték, úgy hogy kórházba kellett vinni! Aztán a fogdába. Ne higyjétek el azokat az álhíreket, hogy rendőrkordonba / vízágyúba / rendőrautóba hajtott!

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 24, kedd at 23:41  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/24/olvaso-egyutt-ultem-novak-eloddel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: