Gyermekeket védő családanyát vert az egyenruhás csőcselék

2006-10-25. 18:23:21

Bántalmaztak a rendőrök a Deák tér közelében egy kétgyermekes családanyát, aki három 12-13 éves gyereket próbált saját testével megvédeni október 23-án délután. A volt újságírónő feljelentést tett a rendőrségen, de ha ügyét nem vizsgálják ki, kész az ügyészséghez fordulni, mondta el a névtelenségét megőrizni kívánó érintett az Indexnek. Eddig négyen tettek feljelentést rendőrségi brutalitás miatt.

A 36 éves nő férjével együtt, de gyerekei nélkül (őket otthon hagyták) indult hazafelé a Fidesz október 23-ai nagygyűléséből. Rossz irányt választottak, mint utóbb kiderült, hiszen a Deák tér felé igyekeztek az Astoria felől. Ekkor belefutottak a rendőrség és a Bajcsy-Zsilinszky útról ide szorított tömeg utcai küzdelmébe, a rendőrök éppen gumilövedékekkel lőtték a demonstrálókat.

Férje kapta el a lovas rendőrök elől

A házaspárnak alig volt ideje rá, hogy félrehúzódjon, a nő férjével együtt egy kapualjba húzódott, az Anker köz és a Deák tér sarkánál. A nőt a férje kapta el a lovas rendőrök elől. Az Anker közi beugróban meghúzódva észrevettek egy 12 év körüli, “minden ízében remegő kislányt is”, a nő csupán ösztöneire hallgatva behúzta maga mellé a kislányt és annak édesanyját.

Később csatlakozott hozzájuk a lány 13 év körüli testvére és egy másik család, hasonló korú gyermekkel. Ők is szaladtak a beugróba, ahol viszonylagos védettségben voltak a gumilövedékek elől.

Körülvették a gyerekeket, a testükkel védve őket. Mellettük egy férfit hasba találtak (a gyermekeknél ez fejmagasság, jegyezte meg az egykori újságírónő, aki egy rádió tudósítójaként dolgozott korábban).

A sortűz elé kergették volna őket

Ekkor három rendőr teljes felszerelésben, “Darth Vader-maszkban” próbálta kitaszigálni őket oda, amerre a többi rendőr éppen lőtt. (A rendőrökön semmilyen azonosító nem volt, arcuk sem volt látható.)

A nőtől megtudtuk, az Anker közbe akarták beterelni őket, de a könnygáztól könnyezve ők nem látták, hogy ez nem zsákutca, egy építkezés miatt azt hitték, le van zárva a terület, és onnan majd nem tudnak kimenni. Az Anker közbe egyébként a Deák tér felől lőttek a rendőrök, ezért ellenálltak a kapualjban lévők, mert nem akarták célponttá tenni a gyerekeket.

Ekkor “foganatosították a rendőrök az intézkedést”, nagy valószínűséggel a pajzsukkal okoztak sérüléseket a nőnek, akinek bal keze, válla megrándult, végig bevérzett. Az exújságíró ezután orvosi látleletet is felvetetett: “Bal felkar felső-középső harmadában kb. 8 cm hosszú, 3 cm széles hematóma, kar emelése 90 fokon túl kifejezetten nehezített, fájdalmas.”

Ezzel a látlelettel ment el a Teve utcai rendőrpalotába, ahol megtette feljelentését. Mint az Indexnek elmondta, ha nem vizsgálják ki megfelelően az ügyét, akkor kész az ügyészségen is megismételni a feljelentését.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától az Index megtudta: több panaszos is feljelentést, illetve panaszt tett a BRFK-n az elmúlt napokban. Minthogy rendőrökre vonatkoznak a bejelentések, ezért automatikusan a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek továbbítják a dokumentumokat. Ezután az ügyészség vizsgálja tovább az eseteket.

(Index nyomán)

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 25, szerda at 18:35  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/25/gyermekeket-vedo-csaladanyat-vert-az-egyenruhas-csocselek/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: