Hegedűs Zsuzsa megvédi a forradalmárokat

2006-10-25. 15:06:28

Hegedűs Zsuzsa szerint a társadalmi korlát felállt Magyarországon. Gratulálunk. Tizenhat év után van egy szocilógusunk aki kimondta azt ami a nyugati demokráciákban már megszokott egy értelmiségtől.

“A demokráciában egyetlen lépés sem jött másképp, minthogy az utcáról egy kisebbség felvállalta azt, hogy problémát csinál belőle, megszervezi magát, és vállalja akár azt is, hogy belelőnek”. mondta Hír televizíóban Hegedűs Zsuzsa szociológus.

Hegedűs Zsuzsa osztja Fritz Tamás véleményét, mely szerint az október 23-ai események vízválasztók voltak, illetve egyetért Simon János politológussal is, aki hírTV-ben azt nyilatkozta: a koalíciós pártok képviselői, értelmiségi szimpatizánsai a hétfői nap eseményei láttán fel fogják fogni, hogy vagy lépnek, véget vetnek ennek a morális válságnak és megszabadulnak a miniszterelnöktől, vagy el fogják zavarni az emberek a kormányfőt.

“Én már sok mindent láttam, de amit hétfő este a televízió produkált… Itt nem két Magyarország van, hanem mintha két ország lenne, két univerzum. Az egyik oldalon egy hivatalos ünnepség zajlik, ahová egyetlen hétköznapi embert nem engednek be. (…) És átmegy az ember a másik csatornára, és azt látja, hogy nemcsak, hogy oda nem engednek be egy hétköznapi embert, hanem az 500-800 méterrel távolabbi utcákból is kardlappal, gumigolyókkal, vízágyúval és paprika könnygázbombával kergetik el őket. Azokat, akik – mint Magyarország lakosságának többsége – úgy gondolták, hogy október 23-a az ő ünnepük. Ehhez képest nemhogy elkergetik őket, hanem gyakorlatilag csatatérré vált az egész belváros” – mondta el Hegedűs Zsuzsa. “Amit hétfő este élőben, azonnal látott a magyar társadalom, az pontosan az, amiről én évek óta beszélek: teljesen elkülönült a hatalom világa, ahová nem engednek be senkit, és egészen másutt van a hétköznapi emberek világa, akiket abszolút elfogadhatatlan módon kikergetnek a saját városukból” – tette hozzá a szociológus.

“Utána még azt is hallhatják, hogy a miniszterelnök azt mondja: a radikális kisebbség terrorizálja az országot, akit a többség nevében – aki a rendet akarja – ki kell kergetni. Na most akkor van két rossz hírem a miniszterelnök úr számára, bár ez őt nem szokta nagyon érdekelni. Először is az 56-os forradalmat egy pici kisebbség kezdte el, nevezetesen azok a diákok, akik elindultak a Bem térre és utána elmentek a Parlamenthez. (…) Soha semmilyen jog, szabadságjog, emberi jog, önmeghatározási jog, kisebbségi jog nem kezdődött másképp, minthogy egy kisebbség az utcán elkezdett érte harcolni” – vélekedett Hegedűs Zsuzsa.

(Hírtv.hu nyomán)

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 25, szerda at 19:19  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/25/hegedus-zsuzsa-megvedi-a-forradalmarokat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: