Adatokat kér a kórházaktól a rendőrség

2006-10-26. 09:30:25

Az InfoRádió értesülései szerint adatokat kért a Budapesti Rendőr-főkapitányság a kórházaktól az október 23-ai események kapcsán kezelt betegekről. Jármy Tibor, a BRFK szóvivője szerint a rendőrség csak törvényes eszközöket használ fel a zavargásokkal kapcsolatos vizsgálat során.

Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet egyik, neve elhallgatását kérő orvosa megerősítette az InfoRádió információját: valóban kért a rendőrség adatokat a hétfői események után kezelt betegekről. Dr. Szita János, az intézmény igazgatója sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta ezt az értesülést.

Jármy Tibor, a BRFK szóvivője szintén nem tudta megmondani, hogy az események vizsgálatára létrehozott nyomozócsoport milyen eszközöket vett igénybe. Hangsúlyozta azonban, hogy a történteket vizsgálatára felállított nyomozócsoport csak törvényes eszközöket használ fel a garázda tüntetők beazonosítására – írja az inforadio. hu.

Hozzátette: a vizsgálat során figyelembe veszik a rendőrségi törvényt és az adatkezelési szabályokat. Magyar György ügyvéd az InfoRádió kérdésére elmondta: csak speciális esetekben, célhoz kötötten és a szükséges adatok körét meghatározva lehet egészségügyi intézményeket adatszolgáltatásra kérni.

Hozzátette: ha ezek érvényesülnek, a nyomozó hatóságok – a rendőrség, az ügyészség, a bíróság, vagy akár szakértők – kérhetnek adatokat a kórházakból. Elsősorban egészségügyi információkat, másodsorban személyes adatokat.

Magyar György hozzátette: amennyiben a kórház pontos célok meghatározásával igényelt adatokat szolgáltat ki, akkor nem köteles értesíteni a betegeket minderről.

(InfoRádió)

Reklámok
Published in: on 2006 október 26, csütörtök at 22:56  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/26/adatokat-ker-a-korhazaktol-a-rendorseg/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: