Olvasó: cigánybűnözők terrorizálják vámosainkat

2006-10-26. 15:18:00

Egy olvasónk szemlélteti az amúgy is rövidre szabott határszakaszainkon kialakult problémákat. A cigánybűnözők már az egyenruhával sem törődnek.

Egyes cigaretta csempészetre szakosodott önmagukat kisebbségnek valló csoportok rendszeresen terror alatt tartják az ebben őket akadályozni próbáló vámtiszteket. Egyre gyakrabban történnek atrocitások a nem ritkán 40-50 fős rendkívül erőszakos cigaretta csempész hordák és a vámosok között.
Egyetlen média sem beszélt arról a helyzetről, ami a román határainkon alakult ki az elmúlt időszakban.

Egyre jobban eldurvult a helyzet a nagylaki, zombori, ártándi határátkelőkön. Szabályos hordába verődött, vámosokat, határőröket fenyegető csoportok szállják meg esténként a fenti átkelőket. Egyre gyakrabban történnek atrocitások a nem ritkán 40-50 fős rendkívül erőszakos cigarettacsempész hordák és a vámosok között.

A román duty free shopokban töredék áron beszerzett cigaretták unióba csempészésével igen csak magas haszonra lehet szert tenni. 2007-től, ezek a román-magyar határ között működő shopok a román
csatlakozás miatt bezárnak, ezért a cigaretta csempészésre szakosodott bűnözői csoportok, minden erőbedobással hordják át és tárolják be az olcsó dohányárut, melyet a szóban forgó üzletek bezárása után hatalmas haszonnal adnak, vagy szállítanak tovább az unió más országaiba.

Mivel a vámőrség ennek igyekszik elejét venni, így mindennaposak a közvetlen, életveszélyes fenyegetések, melyek a határon szolgáló vámőröknek és a környező településeken élő családtagjaiknak szólnak.

Gyakran kerül sor tettlegességre, mind a határátkelőkön, mind a vámőrök lakhelyén. Nem egyszer szamuráj karddal, baseballütővel közvetlenül fenyegették meg a határon éjszaka szolgálatban lévő néhány vámost és határőrt.
Előfordult, hogy a megütött, bántalmazott vámos nem mer feljelentést tenni hivatalos személy elleni erőszak miatt. Mivel egyazon településen lakik vámos és csempész, egyazon óvodába jár “vámos-gyerek” és “csempész-gyerek” ez sajnos érthető is…

A távolabbi helyekről időnként idevezényelt vámosokat, azonnal feljelentik az akár 10-20 hamis tanúkat felsorakoztató csempészek, ha velük szemben intézkedni próbálnak.
Általában “bántalmazás hivatalos eljárásban” bűncselekmény miatt tettek feljelentést a helyi ügyészségeken a gyakran maguk is több erőszakos bűncselekményekért eljárás alatt álló, büntetett előéletű,ámbár jogaikat jól ismerő csempészek. Természetesen az ilyen feljelentések szerint, a vámos fenyegette, bántalmazta, ütlegelte a kisebbséghez tartozó utasok némelyikét, elvették értékeiket, mely
cselekményeket a felsorakoztatott rokon tanúk természetesen saját szemükkel láttak…

A vámtisztek éppen ezért az utóbbi időszakban, videokamerával igyekeznek felvenni a mindennapos konfliktusokat. Több ilyen kiszivárgott felvételen jól látható, amint a falkába verődött, láthatóan cigarettával kitömött ruházatú, felbőszült romák egymás szavába kiabálva, öklüket rázva fenyegetik a vámosokat, akik létszámhiány, és a merészebb intézkedéstől való félelmük miatt tehetetlenek.

Egy felvételen nem hajlandó a határra érkező csillogó-villogó autóból kivicsorgó arany nyakláncos sem kiszállni az autóból, sem megmutatni az autót. Visszafordulni sem hajlandó.

“A vámosok fajgyűlölők. Hát ezért…” – kiabálja a kamera felé.

Eközben újabb, cigarettákkal kitömött ruházatú, őrjöngő, fenyegető gyalogos utasok jelennek meg a vámtisztek előtt. Egy egész futballcsapatnyi.

“Ha hozzám érsz, feljelentelek!” – Ordítja egyikük a feléjük forduló halk szavú vámos arcába.
Az autó közben továbbgurulhat… Ma is sikerült…

Az így felvett filmek alapján később próbálják beazonosítani és feljelenteni a terrorizáló személyeket. Ezt felismerve egyesek már a kamerát tartó vámost veszik célpontba és bírják rá nem egyszer
sikeresen, hogy “jobb, ha leteszi a kamerát”.

Egy felvételen jól látszik, amint egy ilyen eset során, az egyik vámhivatal hivatali helyiségébe váratlanul beözönlő és a vámosokra rátámadó személyek némelyike egyenesen a kamerázó vámtiszt felé indul azzal a határozott, fenyegető hangsúlyú felszólítással, hogy “Tedd le a kamerát!”

A kamera ezután már csak a föld felé irányult…

Természetesen az ilyen esetekről nem tud az EU, és nem tud a lakosság. Nem tudnak a minisztériumok és nem tud a kormány. Nem tudni mire várnak határőrizeti szerveink. Miért nem sürgetik a határozottabb fellépést? Létszámhiány? Kiképzetlenség? Tapasztalatlanság? Félelem?

Vagy csak a beérkező, rasszizmust kiabáló panaszokat szeretnék elkerülni?
Nem tudjuk.

(Kuruc.info)

Kuruc.info kommentár: ha valaki tud ilyen felvételekről és eljuttatná szerkesztőségünkbe, azt nagyon megköszönnénk!

Lúdas Matyi kommentár: Ilyenkor hol vannak a békés, becsületes magyarokat terrorizáló, fizikailag megnyomorító nagypofájú terrorista patkány “rendőrök”??? Ez is azt bizonyítja, hogy a “rendőrség” felirat is csak alantas bűnözőket takar! No meg annyira gyáva szarok, hogy csak tizenöten, felfegyverkezve mernek nekimenni egy szál békés, szinte csupasz, persze csakis magyar embernek!!!

Reklámok
Published in: on 2006 október 26, csütörtök at 21:28  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/26/olvaso-ciganybunozok-terrorizaljak-vamosainkat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: