Országos tiltakozást indítana útjára az egri polgári kör

2006-10-26. 12:36:59

Országos méretű tiltakozást kíván útjára indítani az Egri Végvár Polgári Körök Fóruma Egyesület, áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott kiáltványban. A “hazafiság fővárosában” október 27-én, pénteken tüntetnek a Főiskola és a Bazilika előtti téren, onnan pedig átvonulnak az 56-os emlékműhöz. A szervezők kérik, aláírásukkal támogassák megmozdulásukat a velük együtt érzők. A címünkre érkezett dokumentum kísérőszövegében megemlítik: a rendőrség börtönnel fenyegette meg a szervezőket, amennyiben “bármi rendbontás lenne.”

Kiáltvány a Nemzethez!

Kedves Honfitársaink! Magyarok!

Kiáltvánnyal fordulunk minden jó érzésű magyar, vagy határainkon túl élő nemzettársunkhoz, hogy csatlakozzon az alábbiakban közzétett felhívásunkhoz!
Elég volt a hazánkban zajló polgárháborúból! Elég volt abból, hogy éppen a magyar népet zárták ki az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepségeiből!
Hazudtak a rendőrök,amikor a törvényesen tüntetőknek megígérték: csak kis ideig kell kiüríteniük a teret, később visszatérhetnek oda. A “visszatérés” megtorlását már mindenki láthatta a televízió-csatornákon!
A közjogi méltóságát már jócskán sárba tipró miniszterelnök pedig vendégeivel együtt egy szomorúan üres Kossuth téren ünnepelt, s az ellenzék nélküli Parlamentben, arcátlan módon arról szónokolt, hogy “hazugságra sokáig nem lehet demokratikus rendet építeni!”
Majd miután éppen a demokratikus rendhez, rendőrséghez méltatlan brutális eszközökkel végig verette a fővárosban méltósággal ünneplőket /közötte a Fidesz egyik politikusát is álszent térdepeléssel úgymond “tiszteletét fejezte ki” egy olyan emlékmű előtt, amely az 56-os hősöknek hivatott emléket állítani. Az 56-osoknak, akiket akkor, ötven évvel ezelőtt ugyanúgy “csőcseléknek”, “rendbontó hordáknak, huligánoknak” titulált az akkori politikai vezetés és média!

Elég volt abból, hogy cinikus hangon minden egyes tüntetés, forrongás után azt nyilatkozzák, hogy “néhány ezres szélsőjobboldali kisebbség” tartja rettegésben a fővárost! Ez nem igaz! Jelen kiáltványunkkal is célunk, hogy ennek az ellenkezőjét bebizonyítsuk!

Ha nem vette volna észre a kormány, és komoly aggodalomra okot adó, pszichiátriai tüneteket magán hordozó miniszterelnöke, már hosszú idő óta forrong az egész magyar társadalom és nemzet, országhatárokon belül és kívül! Tüntettek már a nagycsaládosok, a diákok, az egészségügyiek, a magyarok Ausztráliában, Amerikában, Erdélyben és másutt, s minő fintora a sorsnak, a fegyveres testületek képviselői is! Nincs olyan rétege a társadalomnak, amely ne tett volna közzé valamilyen nyilatkozatot és szervezett tiltakozást.
S most, 2006-ban, az 56-os Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulóján megtörténhetett az a szégyenteljesen csúfos hazaárulás, hogy Magyarország kormánya és miniszterelnöke előbb kirekeszti a nemzetet az ünneplésből, aztán az 1849-es Haynau-hoz hasonlóan vérbe fojtja, megtorolja a békésen demonstrálókat, meggumibotoztatva a Fidesz politikusát is.
Elég volt miniszterelnök úr! (Kisbetűvel írjuk a nevét, mint annak idején Nemecsek Ernőét társai, amikor árulónak vélték őt) Ez amit Ön és kormánya művel már régen nem demokratikus, hanem véresen diktatórikus. És sajnos csődöt mondott eddig minden demokratikus próbálkozás is az Önök eltávolítására. Ezért mi innen Egerből, a hazafiság fővárosából útjára indítunk egy országos méretű tiltakozást, hogy bebizonyítsuk: nem néhány ezer ember, hanem a társadalom nagyobbik hányada akarja azt, hogy Önök tűnjenek el a közéletből egyszer és mindenkorra! Ne verjék tovább fiainkat, leányainkat, s börtönözzék be őket azért, hogy alkotmányos jogaikat gyakorolni merészelik! Engedjenek bennünket végre tiszta szívvel ünnepelni! Ám ez mindaddig nem történik meg, amíg ilyen véreskezű, diktatúra uralkodik, önkényeskedik hazánkban!

Aki velünk egyet ért tiltakozzon! Kérjük az egész magyar Nemzetet, hogy aláírásukkal, nyilvánosan közzétett támogatási nyilatkozataikkal támogassák kiáltványunkat!

E g e r, 2006. október 24.

Egri Végvár Polgári Körök Fóruma

Egyesület Elnöksége

e-mail cím: fmg52@freemail. hu

Reklámok
Published in: on 2006 október 26, csütörtök at 22:25  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/26/orszagos-tiltakozast-inditana-utjara-az-egri-polgari-kor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: