67%-os rokkant fiatalt ítéltek elzárásra rendőrökkel szembeni “ellenállásért” és rendzavarásért

2006-10-26. 19:14:09

Öt ünneplőt 4-4 nap, egyet pedig 3 nap elzárással sújtott a Pesti Központi Kerületi Kormánybíróság. Egyikük egy mankós, 67%-os rokkant fiatalember, akit 6-8 rendőr tepert a földre, összerugdosott, majd megbilincselve elhurcolt. Őt mozgásában segítő unokatestvére a második áldozat, a harmadik Molnár Balázs, a negyedik egy arra botorkáló illuminált roma férfi volt, az ötödikről nincs közelebbi információnk. Az elsőfokú bíróság szégyenteljes ítéletét hárman megfellebbezik. Valamennyiüknél beszámították az előzetesben, a Gyorskocsiban töltött 3 napot, így szabadon távozhattak.

A szabálysértési eljárások alá vontak valamennyien az Alkotmány utca és Bajcsy-Zsilinszky utca sarkánál követtek el a rendzavarást október 23-án délután a hamisan tanúskodó, ámokfutó rendőrök szerint. A valóságban mind a négy személy az Arany János utcai metrómegállóhoz volt közelebb, az Alkotmány utca sarkának közelében sem voltak.

Leütötték a mozgássérültet

Egyikük egy 67%-os baleseti rokkant fiatalember, akinek mankóját elvették és eldobták a rendőrbűnözők, 6-8-an földre teperték, megrugdosták, karját hátracsavarva durván megbilincselték majd a rabomobilba vágták. Őt mozgásában támogató unokatestvére hasonlóan járt, előtte mindkettőjüket célzottan levízágyúzták. Molnár Balázs, akit egy perccel ezután valószínűleg azért rohantak le, mert fényképezőgépével megörökítette a rokkant fiatal bántalmazását, szintén bakancsos “masszázst” kapott, könyökét összezúzták, a hátára és a fejére tapostak, a fotómasinát pedig természetesen széttörték, mobilját elvették és eldobták (aki megtalálná, bár kicsi az esély, egy Mercury Cyberpix 450-es fényképezőgépről és egy SonyEriccson K700-as mobilról van szó, a gép, ha szét is ment, az adatkártya még menthető lehet a képekkel – a szerk.). Durva, könyökét csaknem kificamító, azt összezúzó (orvosi látlelet készült róla még aznap este a János Kórházban, ahová nyomozók szállították sok más sérült tüntetővel együtt – a szerk.) megbilincselést követően ő is a rabszállítóban találta magát, ahol a fent említett két fiatalemberen kívül egy 50 körüli mattrészeg szerencsétlen “utazott”. Az AP, lásd a képet szerencsére megörökítette a baleseti rokkant fiatal leteperését, bár mankója itt nem látszik. Mozgássérültségét egyébként sem a rendőrség sem a bíróság nem vonta kétségbe, hiszen egyik lába össze van szegecselve.

Police Tours, önellentmondásba keveredő zsaruk

A végállomás a Gyorskocsi utca volt, ahol 3 nap törvénytelen fogvatartás után csütörtök reggeltől délutánig tartó tárgyalás végén ítélte őket el Rácz János bíró. Annak ellenére, hogy a rendőri bántalmazást elszenvedők ügyvédei a rendőrtanúkból majmot csináltak és egyértelméűen bebizonyították a konstruált, hamis vádak tarthatatlanságát, bíró elvtárs a rendőrség önellentmondásoktól is hemzsegő, a tárgyalóteremben tételesen megcáfolt hazugságait szinte betű szerint magáévá téve hozta meg pártállami szagú döntését. A rendőrök vallomásából az is kiderült, hogy egyikük sincs tisztában sem a tüntetések alapvető jogi hátterével, emellett 4-ből négyen hisznek a műveleti terület fogalmában, ami nem létezik a gyülekezési joggal kapcsolatban. Egyikük sem tudta megmondani, hogy a bántalmazottakat pontosan hol és mikor vették kezelésbe, a bírót ez nem izgatta. Egyetlen rendőr sem viselt azonosító jelvényt, miközben garázdálkodtak.

Fogyni akar? Legyen politikai fogoly

Az ítélet ellen Molnár és több áldozat fellebbez. Molnár Balázs az előzetesben egyébként három napig nem evett és nem mosdott, így tiltakozva a fiatalok és jómaga törvénytelelen, politikai alapú fogvatartása ellen (jellemző, hogy a rendőrség írásban benyújtott vádjai szerint az erőszakos oszlatás egyik oka az volt, hogy a tüntetők jelszavakat – pl. ÁVH, Vesszen Gyurcsány stb. kiabáltak!). Megtagadták tőle a minden előzetesben tartott számára kijáró kapcsolatfelvételt emberi jogi szervezettel és az étel visszautasítása miatt kért orvosi ellátást és vitaminokat. A három nap éhezés vízivással egybekötve egyébként gyors fogyással jár, de csak vakmerő túlsúlyosoknak ajánlott… A zuhanyzásról és ételről való lemondást, amennyiben pár napról van szó, minden politikai üldözöttnek ajánljuk egyéb okból is, tekintve az emberhez méltatlan higiéniát és a táplálék undorító állagát.

A politikai foglyokat a Gyorskocsi utca udvarán a szokásos módon kínozták: a vérkeringést elszorító bilincsben kellett fejüket a falhoz támasztva mozdulatlanul ácsorogniuk hosszú ideig – természetesen a féllábon ugráló mankós fiatalembernek is. A bátor srácnak egyébként 72 órás lecsukása alatt sem szerzett a rendőrség vagy a fegyőrök pótmankót. Bűne a pribékek és Rácz bíróelvtárs szerint az volt, hogy nem távozott el gyorsan a rendőri felszólításra (amely amúgy sem hallatszott a hangzavarban). Túl azon, hogy egy mozgássérült erre amúgy sem képes, az elmúlt hetekben több felvételen látszott, hogy a rendőri felszólításra gyorsan eliszkolókat is gyakran falkában veszik üldözőbe a hatalom terrorlegényei.

23-a éjjelén egyébként rengeteg foglyot, jórészt egyetemistákat, fiatalokat szállítottak be a II. kerületi Gyorskocsi utcai vizsgálati központba, de rabszíjon vezettek 50 körüli családanyát és számos 18-19 éves kislányt is. Tekintélyes részük megsérült.

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 28, szombat at 07:13  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/28/67-os-rokkant-fiatalt-iteltek-elzarasra-rendorokkel-szembeni-ellenallasert-es-rendzavarasert/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: