Deport’56: feljelentés a rendőrfőhuligán ellen

Az ’56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága, feljelenti a rendőrfőhuligánt, az október 23-i események miatt. Mivel az ügyészség elutasító válasza boritékolható, közöljük a feljelentés szövegét:

DEPORT-’56
’56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága

Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal
1056 Budapest, Belgrád rpt. 5.

Tisztelt Ügyészségi Nyomozó Hivatal!

Az ’56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-’56) képviseletében az alábbiakat adom elő:

Köztudomású tény, hiszen három tv állomás élőben is közvetítette, hogy 2006. október 23-án Budapesten a tömegoszlatás során egyes rendőrök elkövették a Btk. 226. §-ba ütköző hivatalos eljárásban való bántalmazás vétségét, vagy annak kísérletét.

Nem lehet vitás, hogy minden olyan esetben megvalósult ez a bűncselekmény, amikor a rendőrök jól látható módon belerúgtak a földön fekvő emberekbe, vagy amikor “viperával” ütlegelték őket, és minden olyan esetben megvalósult ennek a bűncselekménynek a kísérlete, amikor a rendőrök jól látható módon kövekkel dobálták a tömeget. Sem a rúgás, sem a kődobálás, sem a “vipera” használata nem tartozik a megengedett rendőrségi kényszerítő eszközök közzé.

A tömegoszlatást az RTL-Klub, a TV2 és a Hír TV közvetítette. Kérjük mindhárom TV csatornától beszerezni a teljes közvetítés anyagát. A magunk részéről minden olyan eset vonatkozásában, amely ezeken a felvételeken látszik, és kimeríti a hivatalos eljárásban bántalmazás vétségét, vagy annak kísérletét

feljelentést teszünk ismeretlen tettesek ellen.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a tettesek felderítése nehézségekbe fog ütközni, mert a rendőrök nem viselték az azonosító jelvényüket, ugyanakkor símaszkban voltak. Ez a körülmény egyébként arra utal, hogy a bűncselekmény elkövetésére előre készültek. Éppen ezért Gergényi Pétert, Budapest rendőrfőkapitányát név szerint is feljelentjük, mint ezeknek a bűncselekményeknek a felbujtóját.

Gergényi Péter utólagos rendkívül cinikus nyilatkozatai, amelyben a rendőrség minden egyes megmozdulását szükségesnek, arányosnak, szakszerűnek és törvényesnek minősítette, és mindenféle belső vizsgálat elrendelését megtagadta, felveti annak alapos gyanúját, hogy nem véletlenül nem viselték a rendőrök az azonosító jelvényüket, és hordtak símaszkot, használtak “viperát”, rugdosták a földön fekvő tehetetlen embereket, és dobáltak köveket, hanem Gergényi Péter utasítására. Alapos a gyanú, hogy Gergényi Péter azzal bátorította embereit, hogy nem lesznek beazonosíthatók és ő egyébként is meg fogja védeni őket.

Mellékelten csatoljuk azokat a sajtó-termékeket, amelyek tartalmazzák Gergényi Péter különböző nyilatkozatait.

Budapest, 2006. október 27.

dr. Szerdahelyi Szabolcs, a DEPORT-’56 elnöke

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 október 28, szombat at 05:56  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/28/deport56-feljelentes-a-rendorfohuligan-ellen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: