Le Temps: A posztkomcsik mértéktelen erőszakot alkalmaztak 23-án

2006-10-28. 17:19:30

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE
iht.com

A globális terjesztésű amerikai lap az amerikai Associated Press hírügynökség anyagát átvéve ismerteti, hogy Gyurcsány Ferenc kijelentette: a több hete lemondására felszólító tüntetések lényegében nem befolyásolták kormányának politikáját. A tudósítás megjegyzi, hogy mintegy 170 ember sérült meg és tizennégyen súlyosan. Az AP idézi Toroczkai Lászlót, aki szombaton a budai Várban a miniszterelnök ellen tüntetést hívott össze és aki elmondta: a zavargásokat a rendőrség provokációja okozta. Gyurcsány Ferenc viszont azt mondta: később vizsgálják meg azon beszámolókat, hogy a rendőrség túlzott erőt használt, mert „felelőtlenség” lenne akkor kérni a rendőrséget a panaszok mérlegelésére, amikor „még készül arra, hogy mi történik majd ismét”. Gyurcsány hozzátette: „Először ki kell oltani a társadalmi konfliktus e kis tüzeit”. A miniszterelnök még kijelentette azt is, hogy pártja teljes mértékben támogatja annak ellenére, hogy vannak bizonyos nézeteltérések az uniós tagok közül a legnagyobb államháztartási deficit csökkentéséhez szükséges reformok végrehajtásáról.

LE TEMPS
letemps.ch

A genfi lap arról ír, hogy Magyarország mély politikai és társadalmi válságban van. Az utcai tüntetések csak a felszínt tükrözik. A „posztkommunista kormány” az 1956-os megemlékezésen mértéktelen rendőri erőt alkalmazott békés tüntetők ellen is. Vajon mi az oka, hogy a kormány öt hónappal a választások után ekkorát veszített népszerűségéből? – teszi fel a kérdést a lap. Az első ok a miniszterelnök hitelvesztése. A szeptemberi botrány óta Gyurcsány további hazugságai irritálják az országot. Olyan szavakat adott például Bush amerikai elnök és Merkel német kancellárasszony szájába, amelyeket azok soha nem mondtak és Gyurcsány hamis állításaival konzervatív ellenfelét, Orbán Viktort akarta megrágalmazni. Ennek eredményeként a lakosság 63 %-a Gyurcsányt alkalmatlannak tartja miniszterelnöknek és csak 23 százalékuk tartja legitimnek. Szakszervezetek és különböző érdekszervezetek is tiltakoznak. E tiltakozásokat egy maroknyi szélsőséges zavarja meg, akiket a rendőrségnek – noha jól ismeri őket – valahogyan soha nem sikerül letartóztatnia.

Lovas István – Magyar Nemzet

Reklámok
Published in: on 2006 október 28, szombat at 19:59  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/28/le-temps-a-posztkomcsik-mertektelen-eroszakot-alkalmaztak-23-an/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: