Az FNB a világ demokratikus közvéleményéhez fordul

2006-10-30. 16:10:11

A Forradalmi Nemzeti Bizottmány közleményben kéri a demokratikus országok kormányait, és közvéleményét, hogy tiltakozzanak a brutális rendőrterror ellen, és segítség népünk küzdelmét a diktatúra ellen.

A 2006. október 23-i, több százezer fős budapesti békés tüntetés erőszakos leverése rávilágított arra, hogy Magyarországon nincs demokrácia – áll a dokumentumban.

A kommunista és fasiszta rendszerekre jellemző brutális rendőrterror az európai demokráciák második világháború utáni történetében példátlan nyílt terrorista diktatúra kezdetét jelzi. Az EU-tag Magyarország megindult a weimarizálódás útján; egy súlyos csalással kormányzati pozícióba jutott szűk érdekcsoport felszámolja a demokrácia intézményeit: miközben komédia színhelyévé zülleszti a parlamentet, erőszakkal elfojtja a szabad véleménynyilvánítás és a gyülekezés jogát és terrorizálja az ország lakosságát – szögezi le az FNB.

A kormányzat által tudatosan előkészített és levezényelt rendőrterrorra ráadásul 1956-os forradalmunk 50. évfordulóján került sor, brutálisan emlékeztetve a szabad világot arra, hogy a békés tüntetés erőszakkal történt leverése, a szabad véleménynyilvánítás elfojtása ugyanolyan eszköz, mint amelynek megszűntetéséért az 1956-os forradalom és szabadságharc kitört – mutat rá a közlemény.

Magyarország ezzel nemcsak, hogy Lukasenko Belorussziájának szintjére süllyedt le, hanem kiiratkozott az Európai Unióból is. Emlékeztetjük a magyar EU csatlakozási szerződést aláíró európai kormányokat arra, hogy minden csatlakozó ország esetében megkerülhetetlen előfeltétel volt az 1993-as ún. koppenhágai kritériumok teljesítése, amelynek első pontja a demokrácia, a törvényesség, az emberi és kisebbségi jogokat garantáló intézmények stabilitása. Október 23-án Magyarország megszegte ezt a minden EU tagország számára kötelező pontot. – áll a nyilatkozatban.

Mindezek okán a Forradalmi Nemzeti Bizottmány felhívja az Európai Tanácsot, hogy függesszen fel minden együttműködést a csatlakozás szerződéses előfeltételét durván megsértő magyar kormánnyal; s a magyar demokrácia védelmében ítélje el nyilvánosan a kormányzati szintre emelt terrorizmust.

Felhívják a világ valamennyi demokratikus kormányát, hogy a demokráciát és az alkotmányosságot helyreállítani óhajtó magyar néppel való szolidaritás jeléül korlátozza a legminimálisabb szintre kapcsolatait a saját nemzetét terrorizáló Gyurcsány-kormánnyal.

Továbbá felhívják a szabad nemzetek polgárait, hogy tömeggyűléseken tiltakozzanak a terrorista Gyurcsány-kormány ellen, s követeljék – a magyar demokratákkal együtt – az ártatlan emberek gyilkosainak távozását a magyar kormány és közigazgatás éléről.

(Nemzeti Hírháló)

Reklámok
Published in: on 2006 október 31, kedd at 00:51  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/31/az-fnb-a-vilag-demokratikus-kozvelemenyehez-fordul/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: