Felfüggesztik a perverz és csaló izraeli államfőt

2006-10-30. 09:25:36

Az izraeli államfő hivatalából való felfüggesztését javasolta vasárnap a főügyész arra az időre, amíg nyomozás folyik ellene. Móse Kacav izraeli államfőt nemi erőszakkal, szexuális zaklatással gyanúsítja a rendőrség.

Móse Kacav izraeli államfő hivatalból való felfüggesztését javasolta vasárnap az izraeli főügyész arra az időre, amíg nyomozás folyik ellene nemi erőszak ügyében – közölte az izraeli rádió. Menáhem Mazuz főügyész az izraeli legfelső bíróság kérésére adta ki az indítványát.

A rendőrség szerint az államfő számos esetben követett el nemi erőszakot, erőszakos közösülést, szexuális zaklatást. Ezenkívül arra is van bizonyíték, hogy törvénytelen lehallgatásokat végzett, valamint, hogy csalt és hivatali visszaélést követett el az elnöki kegyelmek kiadásával kapcsolatban.

A hatóságok először augusztusban kutatták át az izraeli köztársasági elnök otthonát, miután nemi erőszak gyanúja merült fel vele szemben. Azóta több alkalommal is kihallgatták, és számos dokumentumot is lefoglaltak a nyomozók. Izraeli sajtóhírek szerint az ügy alapját tíz sértett nő feljelentése képezi.

A 61 éves, ötgyermekes Kacav tagadja a vádakat, és elutasítja azt is, hogy eleget tegyen a lemondását szorgalmazók követelésének. Szerinte “vizsgálat és per nélküli lincselés” áldozata.

(Origo)

Reklámok
Published in: on 2006 október 31, kedd at 00:05  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/10/31/felfuggesztik-a-perverz-es-csalo-izraeli-allamfot/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: