Az SZDSZ november 4-étől retteg

2006-10-31. 11:03:18

Az SZDSZ szerint félő, hogy november 4-én is ugyanolyan utcai megmozdulások lesznek, mint amilyenek október 23-án voltak. A Fidesz szerint a hatalom nem viseli el az ellenvéleményt, erőszakkal vág vissza. Minderről napirend előtt beszéltek a képviselők a Parlamentben.

Fodor Gábor (SZDSZ) közölte: a forradalom 50. évfordulójának ünneplési módja az egész ország szégyene, hiszen kormányellenes tüntetéssé vált. Előttünk van még november 4., a nemzeti gyásznap. Kérdés, hogy akkor is ugyanaz várható-e, mint október 23-án? – tette fel kérdést.

Kifejtette, hogy egyesek szerint a gyülekezési jog hibáiból fakadóan állt elő ez a helyzet, míg szerinte az ellenzéki párt a felelős. Ha a Fidesz úgy véli, hogy ultimátumot adhat a koalíciónak a miniszterelnök leváltására, akkor miért ne gondolhatnák a tüntetők, hogy ezzel a kormánnyal szemben nem kell betartani a törvényeket? – vetette fel. Fodor Gábor hozzátette: ha a Fidesz felhagy ezzel a retorikával, akkor lehet remélni, hogy a tüntető csoportok visszatérnek az alkotmányos rendhez.

A hatalom visszavág

Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) A hatalom visszavág: a klónok támadása című felszólalásában arról beszélt, hogy október 23. a magyar demokrácia legsúlyosabb kudarca. Tizenhat éve nem volt arra példa, hogy az ünneplő tömeget a rendőrség feloszlassa – mondta.

A politikus hangsúlyozta: a hatalom nem viseli el az ellenvéleményt, erőszakkal vág vissza, hogy senki ne merjen többet utcára menni. Pelczné Gáll Ildikó kifogásolta, hogy az oszlatásban résztvevő rendőröket nem lehet azonosítani.

(InfoRádió / MTI)

Reklámok
Published in: on 2006 november 1, szerda at 00:47  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/01/az-szdsz-november-4-etol-retteg/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: