Brit lapban mocskolja ’56-ot a komcsi EP képviselő

2006-11-01. 15: 40: 39

1956-ban nem forradalom volt, csak felkelés, mert a kommunistákat meglincselték, antiszemita megnyilvánulások voltak és azok a neonácik jelentek meg, akik most is megzavarják a rendet – írja a Guardian-ben Hegyi Gyula, az Európai Parlament “magyar” szocialista párti képviselője. A korrekt baloldali lapban Mark Pittaway történész oktatta ki a tahó komcsi képviselőt.

Az Európai Parlament magyar szocialista párti képviselője, Hegyi Gyula kommentárt közölt a brit napilap, a Guardian hasábjain a forradalom 50. évfordulójáról és a budapesti utcai zavargásokról.

Hegyi Gyula megállapítja írása bevezetőjeként, hogy a megemlékezés az 1956-os eseményekről egybe esett a kormány gazdasági szükségprogramjával. Azzal folytatja, hogy 1956-ról él egy nosztalgikus felfogás, miszerint békés tüntetést követően bátor ifjak harcoltak szovjet tankok ellen. De nem szabad elfelejteni, hogy más is történt: a kommunistákat meglincselték , antiszemita jelszavakat kiáltoztak és egyesek visszahozták a náci ideológiát.

– “Az ötvenedik évfordulót szélsőjobboldali csoportok most arra használták fel, hogy ismét összegyűljenek a budapesti utcákon. Gyurcsány Ferenc óriási igyekezettel fáradozott, hogy nagyszabású emlékezés legyen annak az évfordulóján, amit ő, mitöbb: a magyar törvény is forradalomnak nevez, bár sok egyszerű ember számára ez csak felkelés – azaz hősi és szégyenletes történések elegye. De Budapesten zavarkeltők vették át a színteret és megmutatták, hogy 1956 még mindig nyitott seb – írja a londoni Guardian-ben Hegyi Gyula az Európa Parlament szocialista párti képviselője. Hozzáteszi, hogy a zavargókat Orbán Viktor volt miniszterelnök bátorította a Parlament előtt.

56-szoborledontve.jpg
“Nácik”

Dr. Mark Pittaway, az Open University történész munkatársa arra mutat rá válaszában, hogy a mostani utcai zavargást nem lehet az 1956-os forradalommal összevetni. Tény, hogy a forradalom résztvevői nem voltak egységesek abban, hogy milyen ország kialakulását kívánják, és az is igaz, hogy 1956 sokak számára még mindig “nyitott seb”.

– De Hegyi Gyula figyelmen kívül hagyja a történelmi összefüggéseket. Elfelejti, hogy ami 1956 októberében történt, az széles népi reagálás volt egy elnyomó diktatúra törvénytelenségeire. Tehát forradalom zajlott le Magyarországon és nem csupán felkelés – írta a történész.

(MN nyomán)

Kuruc kommentár: Hegyinél nagyobb szivességet még egyetlen szoci politikus sem tett a 2006-os magyar foradalom ügyének. Ostoba, hazug kommunista közhelyektől hemzsegő cikke, amely akár az 1957. októberi Népszabadságban is megjelenhetett volna, mindennél élesebben világít rá arra, hogy az MSZP nem csak vagyonában, de szellemiségében is a kádári diktatúra örököse. A nemzetközi közvélemény egyik legismertebb, és elismertebb fórumán demonstrálta, hogy Budapest utcáin ma ugyanaz a bolsevik, ÁVH-s söpredék támadt a népre, mint ’56-ban.

Reklámok
Published in: on 2006 november 1, szerda at 17:15  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/01/brit-lapban-mocskolja-56-ot-a-komcsi-ep-kepviselo/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: