Rendőrségi színház

Dobozi József dandártábornok, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) parancsnoka belső vizsgálatot indított az intézkedések jogszerűségének tisztázására. Sőt a lap értesülései szerint saját maga ellen is vizsgálatot kért a vezető.

A Magyar Hírlap úgy tudja, az ORFK-n – a fentiek tükrében – egyáltalán nem nézik jó szemmel, hogy Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány válogatás nélkül, teljes mellszélességgel kiállt beosztottai mellett, noha egyre nyilvánvalóbb, hogy október 23-án történtek nehezen megmagyarázható túlkapások. A tábornokot már évekkel korábban, budapesti kinevezése előtt “vasprefektus” néven emlegették rendőri körökben, mert következetesen és keményen harcolt a bűnözők ellen, de munkatársait is megtizedelte. Maximalista vezetési módszerei nem mindenhol találkoztak megértéssel. Bács-Kiskun megyében főkapitányként egész osztályokat rúgott ki, Budapesten is tucatnyi középvezetőt mentett fel beosztásából, nem kevés ellenséget szerezve magának.

Kuruc.info

Lúdas Matyi kommentár: No akkor idézzük fel, hogyan harcolt a bűn ellen és miért is rúgott ki rengeteg rendőrt, ezeket a dolgokat a verebek is csiripelik Bács-Kiskun megyében, és mint tudjuk, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél…

“Azt azonban nyilván kevesen tudják, hogy dr. Kubicsek András kecskeméti rendőrkapitány jelentős anyagi juttatásban is részesült. Amint az a szerkesztőségünk birtokába került tulajdoni lap adataiból kiderül, a budapesti rendőr-főkapitányi székbe készülődő Gergényi Péter, távozása előtt, még busásan megjutalmazta hűséges kiszolgálóit, természetesen az adófizetők terhére.
[…]
Egészen más véleménnyel van Gergényi Péterről a polgári nemzetbiztonsági szolgálat, amelynek egyik munkatársa, még a 2000-es palamenti vizsgálóbizottság működése idején, a rendelkezésre álló adatok alapján elkészítette az olajbűnözés magyarországi térképét. Gergényi Péter, aki abban az időben Bács-Kiskun Megyei rendőr-főkapitány volt, Pintér Sándor egykori belügyminiszter mellett az előkelő második központi helyet foglalja el. A Gergényiéhez hasonló ellentmondásokat azonban a nagypolitikai porondon is tapasztalhatunk.
[…nicsak még egy ismerős név következik, valami Ibolya…:]
1991-től, a Tamásiban lévő volt szovjet katonai laktanyában dolgozott a Zsibex Kft., amelynek tulajdonosa Zsigár Béla cigány vállalkozó volt. A cég olajforgalmazással foglalkozott. A közeli Tolna-Mözs helységben lévő tározókban a távozó szovjet katonai alakulatok hátrahagyták az üzemanyag készletük java részét. 1991 és 1994 között itt folytatták az importált olaj szőkítését. A tevékenységet Dávid Ibolya, az MDF jelenlegi miniszterelnök jelöltje felügyelte. A Zsibex Kft. részére Dávid Ibolya intézte az import engedélyek beszerzését, míg férje, Barbalics Miklós közjegyző intézte a társaság egyéb jogi ügyeit. Teljes rálátásuk volt a cég tevékenységére, amely 50 tartálykocsival intézte az üzemanyag kereskedelmet. A Dávid Ibolya és házastársa által felügyelt gazdasági társaság kapcsolatban állt a nagykőrösi Energol Kft-vel is. A “rendszerváltozás” után Dávid Ibolya intézte Tamási környékén a földosztást, valamint az ipari objektumok privatizálását. A volt szovjet katonai laktanyát, kapcsolatai felhasználásával, jelképes összegért segítette a Zsibex Kft. részére. Szolgálatait a Zsibex Kft. búsásan megjutalmazta. Állítólag Dávid Ibolya személyesen intézte az olajkereskedelemből származó havi járandóságának beszedését.
[…]
Az olaj maffia tevékenységének igazi nyertese a mindenkori politikai elit volt. Mindegyik párt a saját gesztenyéjét akarta kikaparni, az ügyészség hathatós támogatásával, miközben a törvénysértések felett szemet hunyó ügyészek megcsinálták a maguk üzletét. A jótékony hallgatásért cserébe, hivatali előmenetelre számíthattak. Mindenkit, aki megpróbálta a visszaéléseket feltárni, hatósági eszközökkel, egzisztenciálisan ellehetetlenítették. Aki megpróbálta nyilvánosságra hozni a politikai erők bűnös üzelmeit, hamis vádas büntető ügybe, vagy koncepciós polgári peres eljárásba hajszolták. Elegendő itt utalni Nógrádi Ádám esetére, ahol az ellene kreált koncepciós büntető eljárást Pintér Sándor volt belügyminiszter, Gergényi Péter Bács-Kiskun Megyei rendőr-főkapitány, Kubicsek András kecskeméti rendőrkapitány és Kassai László bűnügyi igazgató kreálta meg. Hivatkozhatunk a Nógrádi Zsolt elleni, ugyancsak koncepciós hamis vádas ügyre, vagy a Pintér-Gergényi páros által kezdeményezett adóigazgatási eljárásra.”

Stb…. Még rengeteg érdekesség fellelhető a bádogemberről…

Idézzük még ide az A.C.A.B nevű zenekar egy idevágó számának (A.C.A.B.) szövegét… (mennyire eltalálták a srácok):

Kétszínű, aljas énedet régen ismerem,
Hisz te vagy a féreg, ki túl él minden rendszeren
A.C.A.B., A.C.A.B., A.C.A.B.,
All of Cops Are Bastard!!
Sopánkodsz a fizetésen, jaj milyen kevés,
Korrupt vagy, a kenő pénzből nagyon jól megélsz
A.C.A.B., A.C.A.B., A.C.A.B.,
All of Cops Are Bastard!!
Szolgálunk és védünk, irtó jó duma,
Nem kell félned semmitől, barátod a maffia
A.C.A.B., A.C.A.B., A.C.A.B.,
All of Cops Are Bastard!!

Reklámok
Published in: on 2006 november 1, szerda at 01:28  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/01/rendorsegi-szinhaz/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: