A Kossuth tériek is felvonulnak november 4-én

2006-11-02. 01: 43: 54

A Kossuth téri tüntetések szervezői 2006. november 4-én, a szovjet diktatúra megszállásának ötvenedik évfordulóján emlékmenetet szerveznek Budapesten, a Hősök terétől a belvárosi Szabadság térig.

Az emlékező közös menetelés szombaton 14 órakor indul a Hősök terétől, az Ismeretlen Katona sírjától a Szabadság téri szovjet emlékműig, ahol 16 órától az MVSZ, majd 17 órától a kormány ellen tüntető Kossuth téri tiltakozók gyülekeznek. A békés demonstráció szervezői felkérik az ünnepi felvonuláson megjelenteket, hogy nemzeti és történelmi ereklyékkel és zászlókkal, a posztkommunista karhatalmi erőszakot elítélő táblákkal és feliratokkal tegyenek aktív hitet az alkotmányos rend gyakorlása és az emberi jogok betartása mellett – közölte Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006., valamint a Magyar Október Mozgalom ügyvivője.

A békés felvonulásra várják a magyar motoros társadalom tagjait, valamint mindazokat, akik szenvedő részesei voltak az elmúlt évtizedek rémisztő kommunista terrorjának. Jelszavuk: “Elég volt! Nem felejtünk! Aki magyar velünk tart!”

Amint arról korábban beszámoltunk, 4-én felvonulást szervez a Fidesz is. A szolidaritási menetet az őszinte beszéd mellett és a rendőrségi brutalitás ellen szervezik. A fáklyás felvonulás alkalmával nem szólal fel senki és arra kérik a résztvevőket, hogy se zászlókat (és ugyan miért nem, Fidesz? Saját hazánkban magyar zászló nélkül emlékezzünk a magyar áldozatokra? – a szerk.), se transzparenst ne vigyenek magukkal.

(hunhir.hu)

Reklámok
Published in: on 2006 november 2, csütörtök at 04:09  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/02/a-kossuth-teriek-is-felvonulnak-november-4-en/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: