Október 23-án rendőrnek álcázott külföldi milicisták randalíroztak az Astoriánál?

2006-11-01. 18: 08: 26

Egy szerkesztőségünkbe eljuttatott mobiltelefonos videofelvétel tanúsága szerint az október 23-án a Astoriánál található Burger King gyorsétterembe berontó, és onnan mindenkit kikergető rendőrök egy része idegen nyelven – angolul – szólított fel távozásra. A tényszerűség kedvéért hozzá kell tenni: öléggé magyaros akcentussal. Tekintve, hogy rendőreink zöme magyar anyanyelvét sem beszéli túl bő szókinccsel, az angolul megszólalók más testülettől jöhettek.

A felvételt készítő szemtanú szerint az étteremben viszonylag kevesen, legfeljebb 25-30-an tartózkodtak, a rendőrök érkezéséig idegen szót nem hallott, mindenki magyarul beszélgetett.

A rendőrhuligánok a helyiségbe berontva a videón is láthatóan agresszíven ordibálva, félelmet keltve kitessékeltek mindenkit. Nagy részük magyarul beszélt, de a felvételen tisztán hallható, hogy egyikük angolul kiabál: “Go ahead, go ahead!” (Gyerünk, gyerünk!)

A szemtanú szerint külföldiek nem tartózkodtak az étteremben, és a felvételen is hallható, hogy a rendőrökön kívül senki sem szólal meg idegen nyelven (tehát az “intézkedő” közegek feltehetően nem azért ordibáltak angolul, hogy a magyarul nem tudó vendégek is értsék).

Az egyetlen logikusnak tűnő magyarázat tehát az, hogy maga az angolul kiabáló rendőr volt az, aki nem tudott magyarul, anyanyelvén pedig nem akart megszólalni, hiszen az a lelepleződés veszélyével járt volna, s különben sem sokan értették volna, ha mondjuk szlovákul, vagy ukránul beszél.

Az október 23-i rendőrterror áldozatai közül többen is állították, hogy találkoztak olyan rendőrökkel, akik egymás között idegen nyelven beszéltek.

A videó letölthető innen.

(Kuruc.info)

Reklámok
Published in: on 2006 november 2, csütörtök at 03:48  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/02/oktober-23-an-rendornek-alcazott-kulfoldi-milicistak-randaliroztak-az-astorianal/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: