Ellenállók kiskátéja

2006-10-30. 17:12:13

Hogyan álljunk ellen hatékonyan a diktatúrának, hogyan öltözködjünk, hol szerezzük be az összetevőket, hogyan védekezzünk a rendőrhuligánok és a könnygáz ellen, hogy vészeljük át az előzetest: kérdések és válaszok. Kizárólag barátaink, szeretteink védelméről és önvédelemről van szó, miután a neoávós garázdák nem kíméltek vakot, mozgássérültet, nőt, kislányt, idős embert, papot sem, egy férfinak kilőtték az egyik szemét, sokakat súlyosan megsebesítettek. Az összeállítás bővíthető.

-Hogyan védekezz a könnygáz ellen?
A magyarországi rendőrség közepes hatású könnygázt használ (mint megtudtuk, néha lejárt szavatosságút), ez ellen legegyszerűbben egy szódabikarbónás vízzel beáztatott kendővel vagy csuklyával tudsz védekezni. Bőrünket valami zsíros krémmel kenjük be. A rutinos külföldi tüntetők hokiütővel küldik vissza a könnygázgránátot… Egy hozzáértő szerint a zokniba helyezett faszén magába szívja a könnygázt, semlegesíti azt, a rohamosztagosok is használták.

1. A réteges ruházat legfelső rétege legyen vízálló, és könnyen meg lehessen tőle szabadulni, ez a későbbi azonosítást nehezíti meg.
2. Ajánlott a sportboltokban kapható könyök és térdvédő vásárlása is.
3. Állandó kesztyűviselés elengedhetetlen.

-Hogyan védekezz a gumibotos támadás ellen?
A gumibottal rendszerint fejre, combra vagy bordára támadnak, ettől az ember lezsibbad, ideiglenesen harcképtelenné válik. Karral nem lehet, nem érdemes védeni, mert egy-két ütéstől a legkeményebb embernek is elernyed a karja, és a következő már betalál. Javasolt védekezőeszköz egy L formájúra hajlított vasrúd, amelynek rövidebb szárát a markodba fogod, másik végével alkarodat takarod. Ha két ilyened van, az egyikkel védekezhetsz, a másikkal megakaszthatod a támadó pajzsát, gumibotját.

-Hogyan védekezz tonfa ellen?
A gumibottal ellentétben a tonfával szúrni is lehet, illetve lefogásokat eszközölni. A leggyakoribb trükk, hogy a rendőr beakasztja a vállad mögé a tonfa végét, megcsavarja, és ezáltal az erőkar miatt megsokszorozott erővel a föld felé kényszerít. Erre figyelj. A tonfa hárítása nem mindig kezdőnek való feladat, ha egyedül vagy, jobb, ha visszavonulsz, de ha tonfás rendőrt látsz támadni, zavard, ahogy tudod.

-“Vakítsd meg” az ellenséget!
Könnygáz ellen ugyan rendszerint védekeznek a rendőrök, de a festékspray ellen nem. A festékkel lefújt sisaklemezen ők se látnak ki.

kossuthter.com, olvasói levél:
Csak egy rövid gondolat a kegyetlen rendőrök elleni harcról:
Jómagam nem vagyok az esztelen erőszak híve, ugyanakkor azok után, amiket a kormányunk (meg az egész “bandájuk”) művelt, különösen is a tűrhetetlen rendőri fellépés után, úgy gondolom, hogy terjeszteni kell(ene) a visszavágás lehetséges eszközeit, módjait.
Gondolok itt arra, hogy a forradalmároknak szervezettebb csapatban, “megfelelő felszereléssel” kellene védekeznie, szükség esetén támadnia.
Az újonnan kihelyezett “mezőgazdasági vontatóval behajtani tilos” táblákat pl. éjszaka viszonylag könnyen le lehet szerelni, és adott esetben még barikádhoz (pajzshoz?) is alkalmazható. Két legyet egy csapásra….
Szintén hasznos lehet az egyszerű harceszközök előállítása:
Két sörösüveget (vagy inkább annál könnyebben törő üveget) összeragasztunk, egyikbe háztartási sósavat, másikba hipót öntünk. Eldobod, összetörik, összefolyik… és klórgáz képződik (ajándék a rendőröknek).
Állítólag ha benzinbe hungarocellt “keverünk”, az feloldódik, és napalmot kapunk… Ezt nem tudom megerősíteni, de ki lehet próbálni…
Hasonló ötleteket kellene minél többek számára elérhetővé tenni!
Végül ismétlem: az esztelen rombolást nem támogatom, a brutális rendőrök megfékezését célzó akciókat viszont igen.

(-Hogyan lehet megállítani a lovas rendőrt?
Lovas rohamnál a lovas nem fogja a kantárt. Ha igen, akkor instabil, és nem tud rendesen támadni. A feladat kis bátorságot kíván: állj meg a közeledő ló előtt, majd kapd el a kantárt, és homorítva megfordulva rántsd meg. (Tehát: a ló mondjuk balra megy el melletted, te jobbra fordulsz, két kezedben a kantár, fejed fölé emeled, így az átmegy a másik oldalra, és amikor átért, jól megrántod.) A ló pofáját ezzel oldalt rántod, mire az szó szerint a földre veti magát. Ha jól csinálod, a lovasávóst a paci leveti magáról. Hasznos eszköz a “bolo” nevű mexikói játékszer is, ami két súly, egy kötéllel összekötve. Megpörgetjük, eldobjuk. Ha jól dobtuk, rátekeredik a lovasra.)

A lovasoktató megjegyzése:

Tisztelt Szerkesztőség!
Az Ellenállók kiskátéjában olvastam a lovas rendőrök elleni harcmodorról. Az ott leírt mód kipróbálását senkinek sem tanácsolnám, mert biztosan nem vezetne sikerre. A ló valóban feldönthető, de a nyak határozott elfordításán túl vállal való igen erőteljes nyomás is szükséges hozzá, amit megnehezíthet az a körülmény, hogy eközben a ló lovasa szorgalmasan dolgozik kardlappal. Egyszerűbb módszert javasolok: le kell kantározni a ránk támadó rendőr lovát. A lóval szemben állva egyik kezünkkel nyúljunk be a ló két füle között, a fül mögött, a tarkón ragadjuk meg a kantárt (ez a “tarkószíj”). Össze ne tévesszük a “homlokszíjjal”, ami elöl, a ló fülei alatt, a ló homlokán húzódik keresztben. Ha megmarkoltuk a tarkószíjat, erőteljes rántással húzzuk magunk felé, át a ló fülein. Ha sikerül, a ló irányíthatatlanná válik, s a rajta ülő rendőr harci kedve jelentős mértékben lecsökken. A ló feldöntésével ellentétben ezt amatőrök is megpróbálhatják, nem tart tovább két-három másodpercnél, s nem utolsó sorban kíméletes eljárás a lóval szemben, aki az ügyben teljesen ártatlan.

Tisztelettel:
H. P.
lovasoktató

[Lúdas Matyi megjegyzés: Tudunk még jobb önvédelmi eszközt; egy másfél méteres nyelű vasvilla mindenre jó; meg lehet akasztani a kardot és ki lehet csavarni a terrorista kezéből, ki lehet vetni vele a nyeregből, utána még nagyon hasznos a viperás támadók ellen is, tökéletes bármiféle megakasztásra, lefegyverzésre és távoltartásra. Amíg nem történik atrocitás a terroristák részéről, addig ezek pihenhetnek kapualjakban, szemeteskonténerekben, autókban, stb.]

-Hol szerezhetsz be csuklyát és egyéb hasznos dolgokat?
Csuklyát bármely katonai boltban kaphatunk, célszerű “bukósisak alá valót” kérni, így nem is feltűnő és ez vékony anyagból készül. Persze gondolni kell a közelgő télre is így vehetsz kötöttet is, de ez valamivel drágább. A vékony 1200-1400 Ft, míg a kötött 2500-3000 Ft között mozog. Ajánljuk az Obsitot az Erzsébet krt. 21-23-ban, talán az a legolcsóbb. A Mosonyi utcai rendőrbolt is jó, de ott lehet, hogy kérdezősködnek. Ha nem akarsz csuklyát venni, használj fekete pólót, az is megteszi és a rendőr egy esetleges ruházat átvizsgálásnál nem tud mit kezdeni azzal, hogy nálad van egy póló. A csuklya sem törvényellenes, de azt nehéz kimagyarázni.

-Milyen ruhában menj tüntetni?
Célszerű rétegesen öltözködni, mert jobban felfogja a gumilövedéket. Bár a bőrdzseki is elég hatásos. Jellegtelen, sötét ruhát vegyél fel, semmi kirívó ne legyen rajtad!

– Hogyan kommunikálj ismerőseiddel, barátaiddal?
Lehetőleg csak interneten, skype-n, azt nem tudják lehallgatni, feltéve, hogy nincs a közeledben a telefonod vagy nem fülel az NBH a szemben lévő házból vagy egy autóból puskamikrofonnal. Mobilon csak virágnyelven értkezzetek.

-Ha megtudod, hogy keresnek, mit tegyél?
Intézd el a legfontosabb dolgaidat, írd ki a legfontosabb telefonszámokat, hogy a családod tudja kiket kell értesítenie. Pakolj össze néhány napra elegendő ruhát, pénzt, tisztálkodószereket, törülközőt, papucsot, valamint tollat, papírt, könyvet. Bent nagyon lassan telik az idő…

-Ha bevisznek, mi a teendő?
Ha nincs ügyvéded, kirendelnek neked egyet, aki nem foglalkozik veled, a kihallgatásodon nem lesz jelen, esetleg még a tárgyaláson sem. Ezért a családodnak ajánljuk, hívja fel a Nemzeti Jogvédő Alapítványt, az éjjel-nappal hívható 06-30-549-4167 számon. ők gondoskodnak megfelelő védelemről. Vallomást ügyvéd jelenlétében tegyél!

-Mit vihetsz be magaddal?
Ruhát, könyveket, tollat, olyan füzetet, ami nem spirálos, kisméretű elemes rádiót, filteres teát, nescafét, konzervet, cigarettát, tisztálkodási- és folyékony mosószert, körömcsipeszt, eldobható borotvát. Nem vihetsz be és be sem lehet küldeni semmilyen por vagy szemcsés dolgot, (pl.: cukor, kakaó), walkmant, discmant, gyógyszereket,

-Hogyan tudsz telefonálni?
Ha bevisznek jó, ha van nálad néhány ezer forint, ugyanis ez letétbe kerül, és ezt utalják át a benti számládra. Ebből felhasználva tudsz telefonálni a “kapcsolattartódnak” (egy személyt adhatsz csak meg) és az ügyvédednek. Néhány napot vesz az átutalás igénybe. (A Gyorskocsi utcában ez konkrétan 6 napig tartott) Ugyanebből a pénzből tudsz vásárolni, “spejzolni” is a hónap végén, de horrorisztikus árak vannak…

-Mi történik veled, ha bevisznek?
Ha nem az utcáról, hanem pl. otthonról visznek be, először egy házkutatást tartanak. Lehet, hogy nem is lesz náluk határozat, (ezt hívják a köznyelvben házkutatási parancsnak), ezen ne lepődj meg, úgyis több szabályt felrúgnak. Viszont ha le is foglalnak valamit, ne felejts el a jegyzőkönyvből kérni, ebből mindenképpen kötelesek adni! (bár pl. én nem kaptam) És figyelj arra, hogy az idő, amikor elkezdték a házkutatást, (óra, perc) pontosan legyen rajta feltüntetve.
Ha az utcáról visznek el, innen rád is vonatkozik: Ezt követően bevisznek a legközelebbi rendőrség fogdájába, hagynak néhány órát unatkozni, majd elszállítanak a Gyorskocsi utcába orvosi vizsgálatra. (Ha ez történt, akkor biztos lehetsz benne, hogy őrizetbe fognak venni, ami max 72 órát tart, ezért kell figyelned a jegyzőkönyvben a pontos időre.) Az orvos után elvisznek kihallgatásra, majd onnan vagy a helyi fogdára, vagy egy másik kapitányságéra. Ha kb. a második-harmadik napon szólnak, hogy visznek tárgyalásra, akkor valószínű, hogy az az “előzetes tágyalás” lesz. Itt egy bíró dönt arról, hogy előzetes letartóztatásba helyeznek-e vagy sem. Az előbbi a valószínű. Ez első körben 30 nap, de hosszabbítható 60-60-90 nappal Ha ez történik, elvisznek a Nagy Ignác utcába, (a “Markóba”) és ott elkezdődik a pszichikai terror, és ha nem vagy nekik szimpatikus a fizikai is. (Lásd Tomcat börtönnaplója) Fenyegetnek majd a cigányok által elkövetett nemi erőszakkal és a verekedésekkel, de ezt nem kell bevenni, mert ott mindenki félti a kedvezményét és egyébként a rabok is a mi oldalunkon állnak és nem bántják a forradalmárokat. Csak az őrök. Aztán egyik irodából a másikba kell rohangálnod, leadnod a cuccaidat, ismét orvosi vizsgálat, aztán csinálnak rólad egy képet, ez lesz benne a benti az igazolványodban. Közben különböző személyes kérdéseket tesznek fel, a legfontosabb pl. milyen fajta kaját kérsz. Célszerű vegetáriánusnak vagy muzulmánnak vallanod magad, mert állítólag az a két kaja a legjobb. Mármint ehető. Ezt követően elvisznek vagy a Gyorskocsi utcai, vagy a Venyige utcai, de esetleg maradsz helyben a Nagy Ignác utcai BV intézetben. Eldöntik melyik zárkába kerülsz és kezdődik a pihenés… Ha eddig flegma voltál az őrökkel, innentől kezdve már ne tedd, mert jön a testi kényszer, azaz jól megvernek.

-Mit lehet bent csinálni, hogy telik egy nap?
Tulajdonképpen itt kipihenheted magad. Reggel hatkor ugyan ébresztő van, de ez csak azt jelenti, hogy felkelsz és beágyazol, mint a katonaságnál és háromnegyed 7-ig alhatsz tovább. Akkor bejönnek a zárkába, megkérdezik, hogy van-e panasz, akrsz-e valamit. Kb. fél 8-8-kor beadják a reggelit és alhatsz megint délig. Akkor ebéd, utána alvás 5-ig, mert akkor hozzák a vacsorát (a Gyorskocsiban inkább később). Vacsora után alvás, majd kb. háromnegyed 7-kor megint bemennek a zárkába a panasz, stb. miatt. Utána alvás reggelig, és kezdődik egy újabb nap. Persze az alvások helyett lehet olvasni, írni, ha szerencséd van, olyan zárkába kerülsz, hogy van egy tv is, és akkor annyira nem unalmas. Naponta egyszer levisznek sétálni a szabad levegőre, -ha akarsz menni- de a lépcsőn vigyázz, eléggé csúszik… Főleg akkor, ha többször megkérdezik, hogy: Ugye akarsz menni sétára?!…

Kuruc

Lúdas Matyi kommentár: Minden esetben a helyzetet és az addig történt hibás lépéseket elemezve, több STRATÉGIÁT is ki kell dolgozni, a lényeg: ésszel, körültekintően, széles látókörrel, ötletesen, rendezetten!

Reklámok
Published in: on 2006 november 4, szombat at 20:20  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/04/ellenallok-kiskateja/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: