Olvasó: a mi problémánk

2006.11.04. 15:12:34

Válasz Fábri Péternek, a “Ti vagytok az én problémám” című dolgozatára, Népszabadság, szeptember 25.

Ti vagytok a mi problémánk, fábripéterkék, csahos bértollnokok, médialakájok!

Akik most teljes erkölcsi felháborodással kéritek ki magatoknak, hogy egy nép- tizenhat év óta először – kiáll a hazugság ellen.

Ugyanis ti nem szoktatok kiállni. Nemcsak a hazugság, de a csalás, a lopás ellen sem. Mint a fent említett munkából is jól kitűnik, kutyaszart rágtok. És nem azért mert annyira hülyék lennétek (tisztelet a kivételnek), hogy messzebb ne látnátok, hanem azért – és ezt ti nem valljátok be -, mert ebből éltek. Hazugságból, népbutításból, komcsi propagandából és demagógiából.

Na már most, ha ezért a “munkáért” pénzt kaptok, annak az adóját örömmel bevallhatnátok, de ti még azt sem szeretitek bevallani – nekünk, a csőcseléknek -, hogy mennyi bért kaptok gazdáitoktól, mekkora a júdáspénz, az “adóalap”. Márpedig mi más volna az adóalap, mint az igazság egy fajtája? De ti elfogadjátok, ha azt mondják nektek, erről és erről írjatok egy négyhasábost, de aztán okosan, mert különben ugrik a prémium, a fizu, az állás, a kocsi, a kényelmes lakás, a jó élet.

Hogy ilyenkor az író becsapja legfőbb alkalmazóját, a népet, és megbízóival együtt szembeköpi a becsületet, ez valahogy nem szokott erkölcsi felháborodást okozni a lelketekben.

Ez a mi problémánk!

Hol van ilyenkor az írástudók felelőssége? Ti felveszitek a mi adóforintjaikat, csakúgy, mint a mi pénzünkből eltartott, minket verő rendőrök, és közben azt mondjátok, hogy mi lopunk meg benneteket? Megmondom őszintén, ingyenélők vagytok! Sőt, hazaárulók!

Hát többek között ettől megyünk mi az utcára.

Hogy a jó nevű világcég rendezvényének szervezője, számla nélkül fizeti ki a díszkivilágítást, a polgármesterjelölt és egész kampánycsapata, számla nélkül fizet a kampányrendezvény szervezőjének, arról ugye mi szegény csőcselék nem tudunk, csak ti, a jól értesültek, de ne gondoljátok, hogy helyeseljük.

Annál is inkább, mert a politikai elitnek, és körének, igazán lenne miből adózni.

Mi csak azt tudjuk, hogy albán szintű bérek mellett fizetünk svéd színvonalú adókat, de ezért cserében albán típusú szolgáltatásokat kapunk.

Itt Európában.

Azt tudjuk, hogy öregeinknek, akik egész végiggürcölt életükben fizették a nyugdíj- és egészségügyi hozzájárulást, s akik most nyugdíj címen, éhbéren tengődnek, van képetek a szemébe vágni, hogy ingyenes orvosi és gyógyszerellátást akarnak.

Ti vagytok a mi problémánk!

Mert miután elkótyavetéltétek a nemzeti vagyon jórészét, most már az egészségügyre és az alap szociális ellátásokra és a termő földre is szemet vetettetek.

Mert felrúgtátok a társadalmi szerződést, az adót sarcnak tekintitek, és nem adtok érte semmit. Mert meg akarjátok szüntetni az ingyenes közoktatást, melyet világszínvonalról már amúgy is a béka feneke alá süllyesztettetek.

Szívesen fizetnénk mi magas adót és járulékot, ha lenne miből. Ha lenne munkánk, és megkapnánk annak méltó ellenértékét. Ha nem európai árakat kellene fizetnünk mindenért, az európai fizetések alig egy hatvanad részét kitevő fizetésünkből.

Mindezt miért? Mert miniszterelnökötökkel szólva, “Elkúrtátok?” (És mi mondunk ki egyre több szót, amit rendes ember nem mond ki?) S ha már itt tartunk:

Ti vagytok a mi problémánk!

Mert azt mondjátok, mi zsidózunk, cigányozunk, rágalmazunk, közben ti vagytok nemzetellenesek, betegesen félvén mindattól, ami a magyarsághoz kötődik, meggyalázzátok ősi jelvényeinket, leszélsőjobbozván, fasisztázván azokat, miközben ragaszkodtok a vörös csillaghoz, megtapossátok a magyar zászlót.

De a cigány bűnözést nem tudjátok visszaszorítani.

Mi rágalmazunk, miközben ti azzal vádoljátok az országot, hogy lop, csal, hazudik? (Egyébként, ha ezt tenné, sem volna csoda, mert van honnan példát vennie. Ahogy mondani szokás, fejétől bűzlik a hal. Lezüllesztettétek a közerkölcsöt.)

Ti vagytok a mi problémánk!

Mert amikor véget akarunk vetni ezeknek a mindennapi hazugságoknak, lopásoknak, csalásoknak, van pofátok azt hazudni, hogy a főhazug, akinek kiszivárgott egy beszéde – és aki azóta is folyamatosan hazudik -, az akar véget vetni mindennek.

És hogy saját magán kezdi.

Kérdem én, mit kezd magán? A megszorításokat, vagy a rendőr terrort?

Hát igen. Ezért éghet az arcotok. De csak a szégyentől!

Ez a ti problémátok!

Könnyen vigyáztok ti az egészségetekre, könnyen sportoltok. De ha látnátok, hogy élünk mi, nem dicsekednétek ezzel, hanem mélyen lehajtanátok a fejeteket. És hallgatnátok.

Nem tudjátok, hányan vagyunk? Mi tudjuk. Többen. És azt is tudjuk, hogy rátok a fenti bűnlajstrom sajnos mindőtökre kivétel nélkül igaz. De ti nem szégyellitek magatokat.

És nem hagyjátok abba.

Ha ez megnyugvás nektek, mi szégyelljük magunkat – helyettetek is.

Ez a mi problémánk!

a hőzöngő

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 november 4, szombat at 17:34  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/04/olvaso-a-mi-problemank/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: