Simicskó: videó bizonyítja, hogy a rendőrség szorította a tömeget az Astoriához

2006.11.04. 01:49:37

Pénteken sajtótájékoztatón a nemzetbiztonsági bizottság kereszténydemokrata elnöke videofelvételekkel igazolta, hogy a rendőrség szorította az ünneplőket a Fidesz megemlékezésébe október 23-án. Simicskó István emellett futólag értékelte a lehallgatási ügyet is.

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke úgy vélte, hogy a csütörtökön nyilvánosságra hozott hanganyagok nem bizonyítják azt a kormányzati állítást, hogy a Fidesznek köze lett volna a zavargásokhoz. Sőt – folytatta – a két rendőr beszélgetését rögzítő felvétel – amelyen egy rendőr arra kérte társát, hogy ne tereljék a tüntetőket az Astoria felé – véleménye szerint éppen azt mutatja, hogy a rendőröknek is az volt érzésük, hogy a Deák tér felől az Astoria irányába terelték a Kossuth térről kiszorított tüntetőket.

A politikus egy, a Fidesz dokumentációs központjába eljuttatott amatőr videofelvételt is bemutatott a sajtótájékoztatón, amely az Erzsébet téren készült október 23-án. Véleménye szerint a felvétel bizonyítja, hogy a rendőrség az Astoria irányába terelte a tüntetőket, rányomta őket a Fidesz nagygyűlésére, hiszen rendőrkordont állítottak fel az Andrássy út és a Nyugati tér irányában, így arra nem mehettek az emberek, ugyanakkor a Deák teret körbe zárták, a lovasroham pedig a Liberális Ház helyétől az Astoria irányában indult meg. Mint mondta, a Fidesz nagygyűlése 18 órakor ért véget, a lovasroham pedig 18. 02-kor indult meg. Több százezer ember hogyan tudja két perc alatt elhagyni az Astoriát és környékét? – tette fel a kérdést.

Simicskó István úgy vélte: a hanganyagok nyilvánosságra hozatala mindenképpen közelebb vinne az igazsághoz, bár az ügyben mindenkinek megvan a maga verziója és a maga igazsága is.

A politikus szerint nyilvánvaló, de érthető is, hogy a rendőrségi vizsgálat “védi a mundér becsületét”, azonban véleménye szerint a rendőrség érdeke és presztízsének visszaállítását jelentené, ha kivizsgálnák a túlkapásokat.

Simicskó István a fideszes politikusokat érintő telefonlehallgatások kapcsán azt mondta: országgyűlési képviselőt érintő esetekben a Nemzetbiztonsági Hivatalnak tájékoztatási kötelezettsége van a parlament nemzetbiztonsági bizottsága felé, ezt azonban eddig nem tette meg.

(MNO – Index)

Videó letöltés

Reklámok
Published in: on 2006 november 4, szombat at 15:31  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/04/simicsko-video-bizonyitja-hogy-a-rendorseg-szoritotta-a-tomeget-az-astoriahoz/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: