Vajdasági Ellenállás – Branimir Nikolity: Nyílt levél a pesti srácokhoz

2006-11-03. 16:56:00

A Vajdasági Ellenállás (Otpor) civil szervezet ezúton fejezi ki együttérzését Magyarország demokratikus és szabadságszerető polgáraival, akik november 4-én emlekeznek meg a szörnyű, embertelen szovjet megszállás 50. évfordulójáról, és az azt követő több évtizedes diktatúráról, az alapvető emberi és polgári jogok durva megsértéséről.

Branimir Nikolity, a délvidéki Vajdasági Ellenállás civil szervezet elnökének a pesti srácokhoz írt nyílt levelét alább közöljük:

Sajnos a mai Magyarországon hasonló jelenségek kontúrjai rajzolódnak ki. Aki hazudik, az a lop, aki pedig lop, az gyakran a gyilkosságtól sem riad vissza. Ezért kellene, hogy 2006. november 4. a vég kezdetét jelentse mindazon politikai szubjektumok számára Magyarországon, melyek a történelem kerekét visszafordítanák akár 50 évvel.

A Vajdasági Ellenállás tiszta szívből támogatja a tüntetőket, akik azért küzdenek, hogy megakadályozzák a sötét idők visszatérését. Egyúttal felhívjuk Magyarország hatalmi tényezőit és rendőrségét, ne feledjék, hogy az őseik között talán olyanok is találhatók, akik végigszenvedték az 50 évvel ezelőtti önkényuralmi gépezet tortúráját. Ezt is szem előtt kellene tartaniuk, amikor a tüntetőkre akarnak törni.

A Vajdasági Ellenállás nem óhajt beleavatkozni Magyarország belső ügyeibe, de miután a demokratikus Magyarország nekünk óriási támogatást nyújtott Szlobodan Milosevity bűnöző rezsimje ellen folytatott harcunkhoz, erkölcsi kötelességünknek érezzük, hogy viszonozzuk ezt a jóságot Magyarország becsületes részének.

Kitartást és sikert kívánunk a tüntetőknek a hazugságok, igazságtalanságok és önkényeskedések ellen vívott küzdelemben!

Branimir Nikolity – Brancsi, a Vajdasági Ellenállás civil szervezet elnöke

Kuruc.info

Reklámok
Published in: on 2006 november 4, szombat at 00:17  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/04/vajdasagi-ellenallas-branimir-nikolity-nyilt-level-a-pesti-sracokhoz/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: