A rezsim eljárást indít azok ellen, akik sétáltak!

2006.11.05. 13:31:59

A diktatúra zavartalanul építgeti magát a neoávós karhatalom segítségével. Közleményük szerint eljárást indítanak a tegnapi nap folyamán “bejelentés nélkül” vonulók ellen.

“A közlemény kiadásáig (…) rendőri beavatkozást igénylő normasértésre, előállításra nem került sor. Azon esetekben, amelyet a bejelentéstől eltérően tartottak meg, a szervezőivel, és más résztvevőivel szemben szabálysértési eljárást kezdeményezünk.”

(Police.hu)

Kuruc.info kommentár: Na és akkor mi van, ha bejelentés nélkül “sétálgatunk” a városban. Levegőt vehetünk még, vagy az is szabálysértésnek számítana Abszurdisztánban?

Lúdas Matyi kommentár: A gyülekezési jog mindenkit megillető alapvető szabadságjog, amelyet a Magyar Köztársaság elismer, és biztosítja annak zavartalan gyakorlását. A gyülekezési jog gyakorlása nem szorul előzetes engedélyeztetésre, tehát nincs “engedélyezett tüntetés”, és ebből következik, hogy “nem engedélyezett” tüntetés sem létezik. A törvény miniszteri indokolása is kitér arra, hogy a gyülekezési jog alapvető szabadságjog, amely nem az állam által “adományozott”, hanem mindenkit – bármilyen feltétel és megkülönböztetés nélkül – megillető alapjog. Független Jogász Fórum.

Reklámok
Published in: on 2006 november 5, vasárnap at 22:41  Hozzászólás  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/05/a-rezsim-eljarast-indit-azok-ellen-akik-setaltak/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: