93 rendőrhuligán ügyét vizsgálják

2006.11.08. 16:02:27

A budapesti zavargások (értsd: a rendőrök zavarogtak és garázdálkodtak) kapcsán összesen 93 rendőr ellen tettek feljelentést, az ügyészség nyomozásokat indított, de ezeknek egyelőre nincsenek gyanúsítottjai – közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A feljelentések hivatalos eljárásban történő bántalmazásokat tartalmaznak. A jelek szerint a brutális október 23-i rendőrterrorért néhány tucat közrendőrön verik el a port, míg a fő felelősök, Gyurcsány, Petrétei és Bene elkerülik a felelősségre vonást. A kényelmetlenné vált Gergényitől nyugdíjazása útján szabadul meg a hatalom.

Összesen 93, a budapesti zavargások kapcsán rendőrök ellen tett feljelentés ügyében rendelt el nyomozást az ügyészség. Morvai Attila tájékoztatása szerint 38 eljárást a szeptemberi, 55-öt az októberi eseményekkel összefüggésben indítottak, ám a nyomozásoknak egyelőre nincsenek gyanúsítottai.

A feljelentések hivatalos eljárásban történő bántalmazásokat tartalmaznak.

A szóvivő emellett szólt arról is, hogy érkezett egy feljelentés gyülekezési szabadság megsértése miatt is, amelyben ugyancsak elrendelte az ügyészség a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A szeptemberi és októberi budapesti zavargásokkal összefüggésben az ügyészség 67 eljárást indított hivatalos személy elleni erőszak miatt.

(MN)

Reklámok
Published in: on 2006 november 8, szerda at 22:53  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/08/93-rendorhuligan-ugyet-vizsgaljak/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: