Elfektethetik a Gyurcsány-cég elleni pert

2006.11.06. 13:01:18

Az ügyész kérésére 6 hónapra szünetelteti a bíróság annak a pernek a tárgyalását, amelyet a Legfőbb Ügyészség indított Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Rt. ellen szerződés érvénytelensége miatt.

A pert azért indította a Legfőbb Ügyészség, mert álláspontja szerint a kormányfő cége 1995-ben színlelt szerződéssel, jó erkölcsbe ütköző módon jutott hozzá 100 millió forintos állami ingatlanhoz.

Az Altus Rt. ’95-ben vásárolta meg a Miniszterelnöki Hivatal kezelésében lévő képviselői klubot. Három hónappal később azonban az állami tulajdonban lévő Magyar Hivatalos Közlönykiadó Kft., melynek jogutódja a Humán Jövő Kht. 10 évre bérbe vette a Parlament közelében lévő, több mint 300 négyzetméteres ingatlant az Altustól, több mint 100 millió forintért, és vállalta, hogy saját költségén felújítva a helyiséget, éttermet alakít ki klubból. A bérleti szerződésben rögzítették: 10 év után úgy tekintik, hogy a kht. a beruházás értékét lelakta és átalakítva adja vissza a helyiséget az Altusnak.

A polgári eljárás elsőrendű alperese az Altus Rt., a másodrendű pedig az Állami Közlöny- és Lapkiadó Kft. jogutódja, a Humán-Jövő 2000 Kht.

A cégek gazdasági vezetői a hétfői tárgyaláson tanúként elmondták, hogy amikor a 10 éves bérleti szerződés lejárt, egymással az utolsó fillérig elszámoltak. Az új fejlemény miatt az ügyész gondolkodási időt és a per szüneteltetését kérte. Ha fél éven belül sem az ügyész, sem az ügyvédek nem tesznek indítványt a folytatásra, a per megszűnik.

(Független Hírügynökség)

Reklámok
Published in: on 2006 november 8, szerda at 01:46  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/08/elfektethetik-a-gyurcsany-ceg-elleni-pert/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: