Második ítélet: másfél év felfüggesztett “rendőri vallomás” alapján

2006.11.06. 11:21:02

Másfél év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit hétfőn, aki az ügyészség feljegyzése szerint egy sörösüveget dobott az intézkedő rendőrök felé október 23-án.

Öt évre felfüggesztett másfél éves börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy férfit csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt az október 23-ai zavargások kapcsán.

A férfi a bíróságon tagadta bűnösségét, azzal védekezve, hogy október 23-án késő este véletlenül keveredett a József körút Baross utca felőli részére, ahol egyszer csak rendőri sorfallal szemben találta magát.

Hallotta, hogy menni kell, de nem tudta merre

A férfi közölte: hallotta a rendőri felszólítást, hogy hagyják el a helyszínt, ám azt nem értette, hogy merre. A rendőri intézkedés során egy gumilövedék eltalálta a kezén, ekkor bemenekült egy kapualjba, ahol elfogták a rendőrök.

Az ügyészi feljegyzés szerint a férfi ittas volt, ezt az előállított sem tagadta, de azt állította, hogy csak közepesen volt ittas. A férfi azt ugyanakkor nem ismerte el, hogy sörösüveg lett volna nála, a tárgyaláson tanúként meghallgatott két rendőr viszont egybehangzóan állította, hogy őt látták üveget dobni feléjük.

A tanúk azt állították: azért emlékeznek élesen a férfire, mert a többi rendzavaróhoz képest ő jól öltözött volt. A rendőrök a tárgyaláson elismerték, hogy a helyszínen csak a férfit fogták el, a többieknek sikerült elszaladniuk.

Enyhítő és súlyosbító körülmények

A bíró azt mondta: enyhítő körülményként vette figyelembe azt: a férfi egy kiskorú ellátásáról köteles gondoskodni. Súlyosbító körülményként értékelte ugyanakkor, hogy a férfi büntetett előéletű, a cselekmény garázda jellegű, valamint kétszeres minősítésű és a bűncselekményt éjszaka követték el.

A nem jogerősen elítélt férfi az ítéletet követően újságíróknak azt mondta: szerinte nem érdemelte meg a büntetést. “Rossz helyen voltam rossz időben” – fogalmazott.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a védő és a férfi felmentésért fellebbezett.

A második ítélet volt

Az október 23-i zavargásokkal kapcsolatban ez volt a második gyorsított bírósági tárgyalás, amelyben ítélet született. Múlt héten egy 18 éves gimnazistát ítéltek el nem jogerősen 8 hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre szintén csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt. A bíróság indoklása szerint azért, mert köveket dobált a rendőrök felé.

(Info-Rádió – MTI)

Reklámok
Published in: on 2006 november 8, szerda at 01:45  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/08/masodik-itelet-masfel-ev-felfuggesztett-rendori-vallomas-alapjan/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: