Wass Albert könyvakciót hirdet az EMI

2006.11.08. 11:11:56

Az Egyesült Magyar Ifjúság (EMI) akciót szervez – a Wass család támogatásával – azzal a céllal, hogy minden Kárpát-medencei általános és középiskola könyvtárába egy-egy Wass Albert-könyvcsomag (20 kötet) kerülhessen.

Az akció keretében pénzbeli támogatók (magánszemélyek, cégek, vállalkozók, alapítványok) jelentkezését várják, az így összegyűlt felajánlásokból Wass Albert regényeket vásárolnak és szétosztják a határontúli iskolák között Erdélyben, Délvidéken, Felvidéken és Kárpátalján egyaránt.

Ezen túl várják a magyarországi iskolák (polgármesteri hivatalok, városi, községi könyvtárak) jelentkezését, akik saját maguk vásárolnák meg a könyveket – kedvezményes áron – könyvtáraik gazdagítása céljából. Az így megrendelt könyvekhez a bolti ár negyven százalékáért juthatnak hozzá: egy húsz kötetes csomag költsége 13. 500 forint (postaköltséggel együtt).

Az EMI célja, hogy Wass Albert műveit megismertessék a fiatalokkal, hogy ezáltal megértsék, mit jelent igazából a magyarságtudat, miért olyan fontos ez a “szellemi mentőöv.” Wass Albert szerint a könyv: gondolatátvitel. ” A Könyv lapjairól belehull egy mag az emberi tudatba, kicsírázik és változtat valamit a világon: megszépíti vagy elcsúfítja, akár a virág vagy a gyom. Azon múlik, hogy miféle magot ültet bele az emberi tudatba.”

További információ: http://www.wasskonyvakcio.hu

Reklámok
Published in: on 2006 november 8, szerda at 22:12  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/08/wass-albert-konyvakciot-hirdet-az-emi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: