Jogerős: Lovas István pert nyert Fiala, a Népszava, a TASZ és egy tilos rádiós ellen!

2006.11.09. 15:32:47

“Orbán Viktort élve megnyúzni, Lovas Istvánt kibelezni, kiherélni, Kövér Lászlót lámpavasra kötni… az összes Magyar Nemzet-est fejbe rúgni”: Lovas István, a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója immár jogerősen személyiségi jogi pert nyert a gyilkosságra buzdító szöveg volt tilos rádiós szerzője; Fiala János; a Budapest Rádiót üzemeltető Rádió Infórum Kft, valamint a válogatott gyilkosságra buzdító, súlyosan becsületbe gázoló szöveget szintén terjesztő, a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet ellen. A két per alpereseinek összesen egymillió forint kártérítést kell fizetniük a felperesnek.

Lovas István szintén jogerősen nyert a Népszava című napilap kiadójával szemben, amiért a lapban 2003. szeptember 27-én Szász István nem csak a tényeket meghamisítva, hanem Lovas István becsületét sértő módon is tájékoztatta félre olvasóit arról, hogy miként viselkedett a felperes a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság 500 000 forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg a felperesnek.

(MNO)

Reklámok
Published in: on 2006 november 10, péntek at 02:16  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://ludasmatyi.wordpress.com/2006/11/10/jogeros-lovas-istvan-pert-nyert-fiala-a-nepszava-a-tasz-es-egy-tilos-radios-ellen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: